Awesome Foundation Rotterdam Pitch Night

 • Inhoudstype:
  • Event
 • Thema’s:
  • Innovatie

Stichting Awesome Foundation Rotterdam wil Rotterdam zoals de naam al doet vermoeden awesome maken. Daarom helpt de Foundation personen met een idee dat bijdraagt aan deze visie. Awesome Foundation selecteert vier personen die de kans krijgen om hun idee te pitchen tijdens een Pitch Night. De winnaar gaat naar huis met €1.000 om zijn/haar awesome idee te realiseren.

Awesome Foundation Pitch Night. Beeld ter illustratie

Voor deze pitchavond werkt Awesome Foundation samen met 40 jaar Ondernemersbalie. In Rotterdam, de stad van innovatie en ondernemerschap, zitten veel ondernemers die gestart zijn bij de Rotterdamse Ondernemersbalie. Hier kunnen ondernemers terecht met vragen over ondernemen in Rotterdam of feedback krijgen op hun awesome idee. Vanwege het 40-jarig bestaan wordt dit evenement mede mogelijk gemaakt door Ondernemersbalie 40 jaar.

Awesome Foundation Pitch Night

Wie zijn er aanwezig tijdens de Pitch Night?

 • De idee-eigenaren, zij zullen hun awesome idee pitchen.
 • De trustees. Dat is een groep van 20 enthousiaste burgers die elk €50 doneren (dus duizend in totaal) en stemmen op de winnaar.
 • Het publiek. Dat ben jij! Je kunt gratis meedoen, geïnspireerd raken door awesome ideeën, netwerken, een drankje of twee drinken, feedback geven aan degenen die pitchen en een geweldige avond hebben. Er is ook een belangrijke stem voor het publiek!

Programma

19:30 uur: deuren open

20:00 uur: pitches, netwerken en bekendmaking winnaar

Locatie

Station Roffa is een ontmoetingsplaats en een soort tussenstation. Het is een plek die mensen activeert, richting geeft, samenbrengt en misschien aanzet tot een nieuwe start.

Awesome Foundation

De Awesome Foundation Rotterdam is een lokale gemeenschap die ideeën stimuleert om Rotterdam nog geweldiger, cooler, leuker, liefdevoller en socialer te maken. Meerdere avonden per jaar pitchen idee-eigenaren hun geweldige idee aan het publiek. Deze avonden worden Pitch Nights genoemd en zijn gratis toegankelijk.

Twintig Rotterdammers, genaamd ‘Trustees’, stemmen op de winnaar van de microsubsidie van €1.000. Eén ding hebben de trustees gemeen: ze houden allemaal van Rotterdam. Elke Pitch Night geven zij ieder €50 weg om de stad Rotterdam nog leuker te maken.

De trustees hebben ook een breed netwerk. Als idee-eigenaar kan je hun netwerk gebruiken om in contact te komen met bedrijven of mensen die het idee kunnen verwezenlijken.

Ook een goed idee?

Awesome Foundation is op zoek naar ideeën die Rotterdam meer awesome maken. Is je idee relevant voor Rotterdammers die het echt nodig hebben? Kun je het idee binnen een paar maanden realiseren met de €1.000? Meld je dan nu aan via de website.

Eerdere winnaars

Awesome Foundation heeft tot nu toe meer dan 30 ideeën gefinancierd, enkele voorbeelden hiervan zijn:

 • Plastic Circle – ronde plastic knikkertegels om kinderen te betrekken
 • Rotterdammertjes – hét snoep uit Rotterdam
 • Jurassic Parkour – parcours rennen op Rotterdamse festivals in een t-rex pak
 • The Street Barber – gratis knipbeurten voor mensen die op straat leven in Rotterdam
 • Pleurt maar in m’n Bakkie – prullenbakken voor je huis die je dagelijks adopteert en leegt

40 jaar Ondernemersbalie

De Ondernemersbalie in Rotterdam bestaat 40 jaar. Wat 40 jaar geleden begon aan een bureau in het toenmalige Hulp en Informatiecentrum in de Bibliotheek in Rotterdam is uitgegroeid tot een balie in de Kamer van Koophandel. Hier kunnen ondernemers terecht met vragen over ondernemen in Rotterdam. De balie is te vinden op het Ondernemersplein in de Kamer van Koophandel aan de Blaak 40. Deze is geopend op dinsdag tot en met vrijdag tussen 10.00 en 15.00 uur. De Ondernemersbalie is tussen 9.00 en 17.00 uur ook telefonisch en per mail bereikbaar. Met de persoonlijke service bij de Ondernemersbalie biedt de gemeente veel ondernemers dienstverlening op maat. In het kader van dit jubileum organiseren we het hele jaar ondernemersevents en delen we heel veel inspiratieverhalen van ondernemers die zijn begonnen bij onze Ondernemersbalie.

40 jaar Ondernemersbalie – inspiratieverhalen

Rotterdam, de stad van vernieuwing en ondernemen, is de thuisbasis van veel ondernemers die gestart zijn bij de Rotterdamse Ondernemersbalie. Verhalen die een inspiratiebron voor velen zijn. In het kader van het 40-jarige jubileum van de Ondernemersbalie spraken we deze ondernemers. Je leest er alles over op onze jubileumpagina!

Label Ondernemersbalie 40 jaar ter illustratie

Evenement informatie

Omschrijving
Meer informatie
Begindatum
03 april 2024, 19:30
Einddatum
03 april 2024, 22:00
Locatie
Station Roffa, Strevelsweg 686, Rotterdam, 3083 AR

Nu inschrijven

Deel deze pagina