Bakkie Impact

  • Inhoudstype:
    • Meet-up
Blauwe header met witte letters, Bakkie Impact en rode driehoeken ernaast
Team Voor Goed

Op dinsdag 18 oktober organiseert Team Voor Goed een nieuwe editie Bakkie Impact, over Impact meten bij Venture Café Rotterdam van 15:00 – 17:00. Er komen een aantal interessante sprekers en we sluiten de middag af met een borrel tot 18:00.

Evenement informatie

Omschrijving
Lees hier meer over Bakkie Impact
Begindatum
18 oktober 2022, 15:00
Einddatum
18 oktober 2022, 18:00
Locatie
Venture Café Rotterdam, 45 Stationsplein , Rotterdam, 3013 AK , Nederland

Nu inschrijven

Dit Bakkie Impact vindt plaats in het Venture Café/CIC van 15:00 tot 17:00 met aansluitend een borrel tot 18:00.

Samen duiken we op 18 oktober in de wereld van Impact Meten. We bekijken de theorie én de praktijk. Dit doen we samen met Karen Maas, academisch directeur van het Erasmus Impact Centre en drie ontwikkelaars van Impact software.

Impact meten blijft relevant maar soms ook lastig. Juist daarom besteden wij hier opnieuw aandacht aan. Als sociaal ondernemer streef je twee doelen na: financiële gezondheid én een positieve maatschappelijke bijdrage. Het is belangrijk als sociaal ondernemer om te bepalen welke maatschappelijke impact/winst je met jouw onderneming wilt realiseren.

Een impact meting geeft antwoord op vragen als ‘bereik ik eigenlijk wel wat ik wil?’ of ‘hoe kan ik onze maatschappelijke meerwaarde nog groter maken’ of ‘veroorzaakt mijn onderneming misschien ook andere, onverwachte effecten?’. Dit zijn super relevante vragen waar echt een antwoord op moet komen, zodat je weet of je op de goede weg bent. Daarnaast kan het meten van impact ook motiverend zijn. Hoe gaaf is het om te weten dat je je doelen bereikt en dat je weet dat je echt een verschil maakt in de wereld? Bovendien kan dit helpen bij het vinden en/of aantrekken van (impact) investeerders. Ook zij willen graag inzicht hebben in de impact die jouw onderneming maakt. En ook een gemeente of een fonds waar je door gesteund wordt, kijkt naar beide rendementen.

Meld je nu aan

Wil je meer weten over de ins- en outs van Impact Meten en leren hoe je in jouw organisatie aan de slag kunt hiermee? Kom dan langs op 18 oktober!

Deel deze pagina