Brain Awareness Week

Vertalen

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Brain Awareness Week

Omschrijving:
Brainweek of Brain Awareness Week is een week waarin wereldwijd aandacht wordt gevraagd voor en gegeven aan het brein. Van groei, ontwikkeling, mogelijkheden tot Alzheimer, beroertes en tumoren; alle aspecten.
Begindatum:
16 maart, 11:00 uur
Einddatum:
17 maart, 13:00 uur
Meer informatie:
www.baw010.nl

Programma:

Ons brein beslaat slechts 2% van ons totale gewicht, maar het heeft een sleutelfunctie in elk onderdeel van ons leven, van zowel ademen tot het waarnemen van de wereld om ons heen, van concepten begrijpen tot communiceren. Hoe kan het brein dit doen? Wat gebeurt er wanneer niet alles werkt zoals het zou moeten?

De afdeling Neurowetenschappen van het Erasmus Medisch Centrum, in samenwerking met het Natuurhistorisch Museum in Rotterdam, opent de deuren voor het publiek om aandacht te vragen voor de manier waarop het brein functioneert en het onderzoek wat door neurowetenschappers wordt gedaan naar neurologische afwijkingen. Dit alles maakt deel uit van het internationale Brain Awareness initiatief, een wereldwijde beweging om een brug te slaan tussen wetenschap en het grote publiek.

De lezingen worden gegeven door befaamde onderzoekers and professoren aan het Erasmus MC en beslaan een spectrum aan hersen(onderzoek)-gerelateerde onderwerpen. Op zaterdag 16 maart om 11:15 wordt een korte introductie gegeven door Pr. Chris de Zeeuw, professor en voorzitter van de Neurowetenschappen afdeling. Op zondag 17 maart om 13:30 wordt een korte introductie gegeven door Pr. Gerard Borst, professor aan de Neurowetenschappen afdeling.