BT010 Netwerkevent voor bedrijventerreinen

Foto van de Spaanse Polder. Beeld ter illustratie van het event BT010

Tijdens het netwerkevent BT010 op 21 november brengen wij ondernemers die gevestigd zijn op een bedrijventerrein graag in contact met andere bedrijven en met collega’s van de gemeente. Het programma staat in het teken staan van de toekomst van bedrijventerreinen in Rotterdam. Na de opening door wethouder Robert Simons zullen verschillende sprekers, zowel vanuit de gemeente als vanuit het bedrijfsleven aandacht besteden aan o.a. “ruimte voor bedrijven” en duurzaam ondernemen.

Programma

 • 16.00 uur – deur open
 • 16.45 uur – opening door Wethouder Simons
 • 17.00 uur – Dries Zimmerman (Planoloog gemeente Rotterdam) over de ontwikkeling van de stad en de invloed op bedrijventerreinen en Petra van Heteren (Directeur Bedrijvenpark Hoog16hoven) over verduurzaming en de uitdagingen die dat met zich meebrengt.
 • 17.30 uur – lichte maaltijd
 • 18.15 uur – Richard van der Horst (Projectleider gemeente Rotterdam) over het Actieplan Bedrijfsruimte en Frank Kapsenberg (Directeur Kapsenberg Van Waesberge BV) over het oudste bedrijf van Rotterdam, duurzaamheid en samenwerking.
 • 18.45 uur (tot 19.30 uur) – borrel

Aanwezige experts netwerkborrel

Tijdens de inloop en de netwerkborrel kun je onder andere in gesprek over:

 • Zonnepanelen met Esther Zumpolle
 • Circulair Ondernemen met Hijmen van Twillert
 • Netcongestie met Amy Groot Battavé
 • Werkgelegenheidsvraagstukken met Barry Kors
 • Zero Emissie Stadsdistributie met Paul van de Hurk
 • Subsidie voor de Maakindustrie met David Louwerse
 • Bedrijfsfinanciering met Wim Soeteman

Wil je erbij zijn? Je kunt je aanmelden door een mail te sturen aan BT010@rotterdam.nl.

Bedrijfscontactfunctionarissen bij BT010

Voor ondernemers aangesloten bij een Bedrijveninvesteringszone (BIZ) of ondernemersvereniging in een winkelgebied of bedrijventerrein is de bedrijfscontactfunctionaris je vaste aanspreekpunt bij de gemeente. Benieuwd wie dit is in jouw gebied? Je komt in contact met onze Bedrijfscontactfunctionarissen op onze contactpagina. Maar, spreek ze ook gerust aan tijdens BT010.

Actieplan Bedrijfsruimte

Om de jarenlange trend van afname van bedrijfsruimte te stoppen, presenteert het college van burgemeester en wethouder het Actieplan Bedrijfsruimte. Zo houdt de maakindustrie een plek in Rotterdam, blijven er voldoende banen in de stad en kunnen Rotterdammers ook in de toekomst vakmensen blijven vinden voor verbouwingen of onderhoud aan hun huis.  Het college wil dat het aantal vierkante meters bedrijfsruimte op het niveau van begin 2022 blijft. Op 25 oktober is het Actieplan Bedrijfsruimte gepresenteerd door het college van Burgemeester en Wethouders. Het MKB Rotterdam Rijnmond is betrokken geweest bij het opstellen van het actieplan.

De ruimte voor bedrijven in met name de maakindustrie staat onder druk. Deze maakindustrie biedt werk aan vakmensen en dat is van essentieel belang voor de werkgelegenheid en de economie van Rotterdam. Nu en in de toekomst.”

Wethouder Robert Simons (Haven, Economie, Horeca en Bestuur (wijken en kleine kernen))

Evenement informatie

Begindatum
21 november 2023, 16:00
Einddatum
21 november 2023, 19:30
Locatie
Schielandshuis, Korte Hoogstraat 31, Rotterdam, 3011 GK

Deel deze pagina