Cirkelstad Zuid-Holland: Biobased isoleren. Hoe dan?

  • Inhoudstype:
    • Event
  • Thema’s:
    • Duurzaamheid

Biobased isoleren, voor zowel nieuwbouw als renovatie. Het zorgt voor CO2- en stikstofreductie, een gezond en aangenaam binnenklimaat en vermindering van hittestress. Er zijn verschillende materialen, zoals olifantsgras, houtvezels, hennep en vlas, en toepassingsmogelijkheden beschikbaar. Maar hoe maak je als woningcorporatie, aannemer of architect keuzes hierin? In deze Cirkelstad Zuid-Holland sessie op dinsdagmiddag 14 mei neemt het programma je hier praktisch in mee. Deze activiteit is voor partners van Circelstad Zuid-Holland (eenmalig aanmelden kan ook).

Beeld ter illustratie bij het evenement over biobased isoleren van Circelstad Zuid-Holland.
Foto: Circelstad Zuid-Holland

Biobased isoleren – programma

Holland Houtland en Warmteplan geven een deep dive in biobased isoleren:

  • Sandra Nap van Holland Houtland vertelt over het waarom, hoe en wat. Wat is het belang van biobased isoleren en wat houdt het in? Hoe speelt de markt in op biobased ontwikkelingen, welke materialen zijn breed beschikbaar en welke subsidiemogelijkheden zijn er?
  • Edwin Gerritsen van Warmteplan neemt je mee in zijn biobased ervaringen van meer dan 30 jaar praktijk. Welk biobased materiaal past bij welke opgave of woontypologie? Welke mogelijkheden zijn er bijvoorbeeld voor dak-, spouwmuur- of vloerisolatie? En hoe zit het met faseverschuiving, luchtdichting en isolatiewaarden? Kortom, de praktische do’s & don’ts.

En gaan we zelf aan de slag vanuit opdrachtgevers- en opdrachtnemersperspectief.

Biobased isoleren en Circelstad Zuid-Holland

Cirkelstad Zuid-Holland zoomt dit kwartaal in op ‘bouwen binnen planetaire grenzen’. Dé basis van ons Cirkelstad collegeprogramma 2024-2026. Want hoe kunnen we de huidige vraag naar nieuwe woningen en bedrijfspanden én verduurzaming van het bestaande realiseren, maar wel binnen de grenzen van de planeet? De strategieën die hier ten grondslag aan liggen zijn o.a. biobased bouwen en circulaire energierenovaties. Daarnaast besteedt Cirkelstad Zuid-Holland geregeld aandacht aan Het Nieuwe Normaal: een nieuwe, gedragen standaard met haalbare én ambitieuze prestaties op circulair bouwen. In diverse indicatoren is biobased bouwen opgenomen.

Aansluiten bij Circelstad Zuid-Holland? Je leest er alles over op de website van Circelstad Zuid-Holland.

Evenement informatie

Omschrijving
Meer informatie
Begindatum
14 mei 2024, 15:00
Einddatum
14 mei 2024, 17:00
Locatie
Het Circulaire Paviljoen, Leiden

Nu inschrijven

Deel deze pagina