Digitale meet up KvK: wachtwoorden en Multifactor-authenticatie (MFA)

  • Inhoudstype:
    • Webinar
  • Thema’s:
    • Veilig

Ben jij ondernemer en wil je meer doen aan je cyberveiligheid? Meld je dan aan voor de digitale meet up op 10 oktober. Duik de wereld van wachtwoorden en MFA in en stel je vragen aan cyberexpert Erik Remmelzwaal.

Beeld ter illustratie van het event van KvK over cybersecurity: wachtwoorden en MFA.
(c) Andrés Rodríguez

Een hack of een lek: het is elke week raak. Wat kun je zelf doen om je cyberveiligheid te vergroten? Hoe kun je je bedrijf digitaal beschermen? In deze online meetup duiken we in de wereld van wachtwoorden en MFA.

In 75% van alle hackaanvallen misbruiken cybercriminelen gelekte inloggegevens om een bedrijf binnen te dringen. Veilige wachtwoorden en multifactorauthenticatie (MFA) zijn daarom de allerbelangrijkste cybersecuritymaatregelen voor ondernemers.”

Erik Remmelzwaal, Zolder BV

Wachtwoorden en MFA

Van de miljarden wachtwoorden die vorig jaar wereldwijd gelekt of gestolen werden, was ‘password’ het populairst. Op nummer twee in de lijst: ‘123456’ … We kiezen dus te makkelijke wachtwoorden. En we kiezen vaak hetzelfde wachtwoord opnieuw. Als je op site A en B hetzelfde wachtwoord gebruikt en site A wordt gehackt, dan kunnen criminelen ook inloggen op site B.

In deze tijd van datalekken is het daarom belangrijker dan ooit: gebruik veilige wachtwoorden. Maar hoe maak en beheer je veilige wachtwoorden? En waarom vinden we het toch zo lastig dit altijd en overal te doen?

Je gebruikersnaam en wachtwoord zijn goud waard voor een cybercrimineel. Daarmee kan die op je account inloggen en je gegevens of geld stelen. Je maakt het criminelen moeilijker met een extra slot op je account: tweestapsverificatie (2FA) of meerstapsverificatie (MFA). Wat is dat precies en hoe gebruik je zo’n extra slot?

Tijdens deze online meetup gaan we de diepte in met cybersecurity expert Erik Remmelzwaal van Zolder BV. Hij vertelt je alles over het veilig gebruik van wachtwoorden en de inzet van MFA. Stel je vragen via de live chat.

Programma (online)

  • 16.15 uur – platform geopend
  • 16.30 – 17.00 uur – De diepte in met cybersecurity expert Erik Remmelzwaal van Zolder BV. Als oprichter en voormalig CEO van DearBytes en CTO van KPN Security, heeft Erik uitgebreide ervaring in de cybersecurity industrie. In 2020 besloot hij zijn kennis in te zetten om het Nederlandse mkb te ondersteunen door zich aan te sluiten bij Zolder BV, een onderzoeksgedreven startup die security oplossingen bouwt voor digitale technologie van de toekomst. Erik is zeer geïnteresseerd in alle aspecten van digitale ontwikkeling, in het bijzonder hoe nieuwe innovaties de maatschappij hervormen. Hij gelooft dat Hacking-vaardigheid – in goede zin – de hoeksteen is voor succesvolle digitale gemeenschappen.

Evenement informatie

Omschrijving
Meer informatie
Begindatum
10 oktober 2023, 16:30
Einddatum
10 oktober 2023, 17:00

Nu inschrijven

Deel deze pagina