EUDIGIT: Digitale inclusie voor mensen met een beperking

  • Inhoudstype:
    • Webinar
  • Thema’s:
    • Digitaal
    • Life Science & Health
    • Sociaal ondernemen

logo EUDigit, Europe for Citizens Programme
© EUDigit

Ben jij die digitale dienstverlener die geïnteresseerd is in digitale inclusie? Meld je dan aan voor het EUDigit webinar ‘Digitale inclusie voor mensen met een beperking’

Graag nodigen we je uit voor het webinar ‘Digitale inclusie voor mensen met een beperking’ op donderdag 10 en vrijdag 11 maart 2022.

In dit webinar staan we stil bij het belang van digitale inclusie bij, voor en met mensen met een beperking. Wat kunnen we doen om hun leven aangenamer te maken, zodat zij net als iedereen mee kunnen doen op het werk, bij een sport of in een opleiding? Welke inspirerende voorbeelden zijn te vinden in de landen om ons heen?

Werk jij aan digitale dienstverlening? Wil jij je inzetten voor digitale inclusie bij mensen met een beperking? Meld je dan aan voor dit webinar!

De stad Rotterdam neemt sinds 2020 deel aan het Europees project EUDIGIT. Wij zijn dan ook trots dat wij het vierde webinar mogen organiseren met en voor onze relaties in Nederland en Europa!

Op beide dagen worden verschillende sessies georganiseerd, zoals over:

Gezondheid

Hoe kunnen we bestaande digitale hulpmiddelen in de zorg inclusiever maken voor burgers met een handicap of chronische ziekte? En/of welke inclusieve technologie verbetert de gezondheid?

Arbeidsmarkt

Hoe kunnen we bestaande digitale tools op het werk inclusiever maken voor burgers met een handicap of chronische ziekte? En welke inclusieve technologie maakt werken mogelijk?

Kennisdelen

Op basis van de resultaten van 6 lokale workshops delen de EUDIGIT-partnersteden Rotterdam, Marseille, Cluj-Napoca, Genua, Varna en Hamburg succesvolle voorbeelden over hoe steden en belanghebbenden de digitale kloof kunnen overbruggen die mensen met een handicap of chronische ziekte ervaren.

Aanmelden

Reserveer 10 en 11 maart in je agenda en meld je aan via rs.moti@rotterdam.nl.

Dan ontvang je binnenkort de officiële link om je aan te melden.

Evenement informatie

Begindatum
10 maart 2022
Einddatum
11 maart 2022

Contact

Deel deze pagina