Het Nieuwe Nassen Impact Café – De koffiebeker afvalberg

  • Inhoudstype:
    • Meet-up
  • Thema’s:
    • Circulair
    • Duurzaamheid
    • MKB010 Next
Groot oranje vlak met daarop in witte letters Het nieuwe Nassen

Sinds 2021 is er in Europa een verbod op plastic wegwerpproducten als bordjes, bestek, roerstaafjes en rietjes. De kans is zeer groot dat ook de wegwerpbekers hun langste tijd hebben gehad. En dat is maar goed ook, gezien die enorme afvalberg die we dagelijks met deze koffie to-go’s samen creëren. What to do about Mount Koffiebeker?

Wat kan je verwachten op 28 april?

Tijdens de maandelijkse meet-up van BlueCity en Hogeschool Rotterdam komen een docent en ondernemer aan het woord die toelichten hoe zij deze uitdaging handen en voeten geven. Ondernemer Paul Sharo van Man Met Bril Koffie deed mee aan de Billiecup pilot in Rotterdam en geeft extra incentives als mensen hun eigen beker meenemen. Hij deelt tijdens dit Impact Café wat zijn ervaringen zijn en wat hij als praktische kans ziet binnen de sector. George Hlavacs, docent industrieel product ontwerpen op de Hogeschool deelt hoe hij als expert plastics kijkt naar dit probleem. En ondernemer in BlueCity Willem Flinterman voert koffiebekers aan zijn meelwormen. We hopen dat hij een installatie neer kan zetten om ons te laten zien hoe de meelwormen de bekers afbreken.

Schuif gezellig aan op donderdag 28 april van 17.00 – ca. 19.00 uur bij het Impact Café, om te netwerken, te leren, en elkaar te inspireren om voedsel optimaal te gebruiken en afval te reduceren. Meld je aan door een mailtje te sturen naar bluecity@hr.nl

De smaak te pakken?

Bekijk het volledig programma van Het Nieuwe Nassen en ontdek de (financiële) kansen van duurzaam ondernemen.

Evenement informatie

Begindatum
28 april 2022, 17:00
Einddatum
28 april 2022, 19:00
Locatie
BlueCity Rotterdam, Maasboulevard 100, Rotterdam, 3063 NS

Deel deze pagina