Het Nieuwe Nassen Meet-up XXL

 • Inhoudstype:
  • Event
 • Thema’s:
  • Circulair
  • Duurzaamheid
Beeld ter illustratie bij het event Het Nieuwe Nassen.
© Jacqueline Fuijkschot

Het Nieuwe Nassen is traditiegetrouw dé dag waar de Rotterdamse horeca en foodretail nieuwe inspiratie en inzichten opdoen rondom slim en duurzaam ondernemen. Chefs en natuurinclusieve boeren en innovatieve voedselondernemers ontmoeten elkaar. En met verschillende masterclasses, zoals de Nutri-Score van je menukaart, lokaal&natuurinclusief inkopen, aan de slag met voedselverspilling, de eiwittransitie en inspiratie cases van koplopers, duiken we samen nog dieper in de materie. Daar wil je bij zijn.

Het Nieuwe Nassen Meet-up XXL

Chefs zijn de vertalers van de voedseltransitie. Twee jaar geleden, in mei 2022, zijn de eerste 8 chefs gestart met Het Nieuwe Nassen Challenge ‘Aan de slag met een gerecht op de kaart’. Inmiddels zijn in Rotterdam meer dan 50 chefs aan de slag gegaan met Het Nieuwe Nassen van een aanpassing van een gerecht op de kaart, het reduceren van voedselverspilling tot lokaal en natuurinclusief inkopen. Tijd voor een terugblik én een vooruitblik! Waar staan we nu? Welke impact is er gemaakt? Wie zijn de deelnemers? Hoe gaat het nu? Hoe ziet Het Nieuwe Nassen op de kaart eruit? Kortom tijd voor een Meet-up XXL.

Doelstelling

Het doel is elkaar te ontmoeten, te inspireren met concrete voorbeelden, kruisbestuiving op te laten treden en je kennis te laten maken met potentiële projecten waar je op aan kunt haken. Inspireren met direct handelingsperspectief dus. Bovendien faciliteren we daarbij een informele omgeving waarin we ruimte krijgen om met elkaar te reflecteren en te praten over de toekomst van ons voedsel.

Wat levert ‘t op?

 • Praktische inzichten rondom het Nieuwe Bord: duurzame en financiële quick-wins die je morgen al kunt toepassen
 • Je proeft de nieuwste en natuurinclusieve producten uit de regio met oog voor de omliggende natuur en ontmoet de boeren en makers
 • Praktische financiële kansen voor afvalreductie
 • Inspiratie rondom duurzame horeca trends
 • Masterclasses waar je dieper in de materie duikt zoals de eiwittransitie, nutri score, lokaal&natuurinclusief inkopen, aan de slag met voedselverspilling.

Meer over Het Nieuwe Nassen

Het Nieuwe Nassen is begonnen met een piepklein podcastje en in no-time uitgegroeid tot een lokale beweging van Rotterdamse chefs, innovatieve voedselondernemers, natuurinclusieveboeren en brancheorganisaties die samen de voedseltransitie op de kaart zetten. Onderdeel van Het Nieuwe Nassen zijn meet-ups waar we elkaar ontmoeten en praktische handvatten en inspiratie delen waar je direct mee aan de slag kunt. Je leest er meer over op de website van BlueCity.

Evenement informatie

Omschrijving
Meer informatie
Begindatum
27 mei 2024, 14:00
Einddatum
27 mei 2024, 20:00
Locatie
BlueCity, Rotterdam

Nu inschrijven

Deel deze pagina