>
Foto: Joep Boute

Ideaboosterlab - startende ondernemers

Vertalen

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Ideaboosterlab voor startende ondernemers

Omschrijving:
Loop je al een tijdje rond met een idee dat je wilt ontwikkelen tot een bedrijf, maar heb je geen idee waar te beginnen? Of ben je net gestart met je eigen onderneming, maar kun je hierbij toch nog wel wat hulp gebruiken? IdeaBoosterLab NL is een gratis trainingsprogramma gericht op startende en toekomstige ondernemers. In drie maanden word je meegenomen in zes verschillende modules die gericht zijn op het verbeteren van jouw ondernemerschapsvaardigheden. De trainingen worden gegeven door ervaren instructeurs uit de ondernemerswereld. Naast deze trainingen zal je begeleid worden door coaches en kun je deelnemen aan maandelijkse events waarop je andere ondernemers kunt ontmoeten en jouw sociale ondernemerschapsvaardigheden kunt verbeteren. Het hele trainingsprogramma is opgesteld door de Erasmus Universiteit Rotterdam en de Bocconi Universiteit in Milaan. Zij hebben samen met verschillende ondernemersnetwerken in Rotterdam de krachten gebundeld om een goede training voor ondernemers op te stellen. De training is bedoeld voor een zo groot mogelijk publiek en daarom voor iedereen toegankelijk. De enige voorwaarde om mee te doen aan het programma is dat je een idee hebt dat je mogelijk wilt omzetten in een bedrijf óf dat je net een onderneming gestart bent. Verder is er geen enkele voorkennis vereist. Enkele onderwerpen die behandeld zullen worden tijdens de training: - Het ontwikkelen van een bedrijfsmodel - Behoeften van klanten begrijpen en deze vaststellen - Oplossingen valideren door het uitvoeren van A/B testen - Prijsstrategieën bepalen - Bedrijfsidee pitchen Het programma start op vrijdag 28 januari 2022. De trainingen vinden om de week plaats op vrijdag op de Erasmus Universiteit Campus Woudestein in Rotterdam. De trainingen zullen per keer 3-4 uur in beslag nemen. Daarnaast dien je je tussendoor voor te bereiden, wat ongeveer neerkomt op 2 uur. De inschrijvingen lopen tot 28 november 2021. Mocht je vragen hebben over het programma, aarzel dan niet om deze te stellen aan de organisatie. Mailen dan naar info@ideaboosterlab.nl.
Begindatum:
28 januari, 08:30 uur
Einddatum:
22 januari, 13:00 uur
Kosten:
gratis
Locatie:
Erasmus Universiteit Campus Woudestein
Meer informatie:
aanmelden

Programma:

IdeaBoosterLab combineert een praktische en dynamische benadering van het ondernemerschap met uitgebreide methodologieën die zijn ontwikkeld in samenwerking met academici en bedrijfsexperts op het gebied van management, ondernemerschap en strategieontwikkeling.

Als onderdeel van het project krijg je een bedrijfsondersteunend programma van drie maanden. Gedurende deze tijd zal je deelnemen aan zes zeer interactieve en praktische cursusmodules die gericht zijn op het ontwikkelen van belangrijke ondernemersvaardigheden. In deze modules worden de deelnemers meegenomen in interactieve en praktijkgerichte methodes. 

Tijdens dit programma leer je hoe je jouw idee of strategie ontwikkelt, hoe je weloverwogen beslissingen neemt en hoe je praktische besluitvormingsinstrumenten onder de knie krijgt. Hiernaast leer je hoe je de behoeften van de consument kunt identificeren en het potentieel van een strategie kunt evalueren.

Dit programma is toegespitst op Nederland en het hier gevestigde ondernemerschapsklimaat. Op deze manier ben je in staat om vanaf de eerste sessie nieuwe ideeën en veranderingen in jouw onderneming door te voeren.

Het enige wat je nodig hebt om deel te nemen aan dit programma is een idee dat je wilt omzetten in een echt bedrijf, of een nieuw strategisch of innovatief plan dat je wilt implementeren in jouw nieuwe onderneming.