Koningsdag 2024

  • Inhoudstype:
    • Belangrijke dag

Op zaterdag 27 april is het Koningsdag en is er van alles te doen in Rotterdam. Vrijmarkten, festivals, een Koningskermis en vele activiteiten van buurt- en speeltuinen en Oranjeverenigingen. De burgemeester zal een bezoek brengen aan verschillende oranje activiteiten in de stad.

Collectieve festiviteit en groot evenement voor de horeca

Ook dit jaar zijn zowel Koningsnacht als Koningsdag (tot 23:00 uur) aangewezen als collectieve festiviteit. Hierdoor is het voor horeca mogelijk om meer geluid en licht te produceren en in sommige gevallen langer open te blijven.

Tijdens Koningsnacht zullen horeca-inrichtingen die geen verbod hebben op een zogenaamd ‘verlaatje’, zelfs tot 07.00 uur de volgende ochtend geopend mogen blijven. Dit biedt feestgangers de mogelijkheid om tot in de vroege uurtjes te genieten van de festiviteiten.

Koningsdag is naast een collectieve festiviteit ook een groot evenement in de stad. Tijdens grote evenementen zijn ook meer dingen mogelijk voor de horeca. Denk aan o.a. buitenbarren en het inhekken van het terras.

Verkeersmaatregelen

Vanwege Koningsdag zullen er verkeersafsluitingen zijn in de stad. Kijk voor een overzicht van de verkeersmaatregelen op Koningsdag 2024 | Rotterdam Onderweg. Link opent een externe pagina.

Evenement informatie

Begindatum
27 april 2024
Einddatum
27 april 2024

Deel deze pagina