>

Plug In 010 - Logistiek 010

Vertalen

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Plug In 010 - samen op weg naar nul

Omschrijving:
Plug In 010 is het jaarlijkse kennisevenement van Logistiek 010 voor iedereen die alles wil weten over slimme en schone stadslogistiek in Rotterdam. Plug In 010 is voor alle bedrijven die met een bestel- of vrachtauto in Rotterdam komen. Op 1 januari 2025 voert de Zero Emissie Zone voor Stadslogistiek (ZES-zone) in. Dit is een afgebakend gebied waarbinnen alle logistiek efficiënt en alleen met uitstootvrije voertuigen uitgevoerd wordt. Kom er tijdens Plug In 010 achter wat de ZES-zone precies betekent voor jouw bedrijf en wat je nu al kunt doen op het gebied van slimme en schone stadslogistiek. Plug in en laad jezelf op met kennis, inspiratie, resultaten en lessen uit de praktijk. Het event is te volgen via livestream op 10 december van 15.20 uur tot 17.20 uur.
Begindatum:
10 december, 15:30 uur
Einddatum:
10 december, 17:30 uur
Kosten:
gratis
Locatie:
online
Meer informatie:
aanmelden

Programma:

Gastspreker Carlo van de Weijer is directeur Smart Mobility van de Technische Universiteit Eindhoven en wekelijks columnist in het FD over de toekomst van mobiliteit. Hij neemt je mee in een inspirerend verhaal over mobiliteit en logistiek in de toekomst, dat je anders doet kijken naar de oplossingen van nu. Ook gaat wethouder Judith Bokhove (Mobiliteit) in gesprek met convenantpartners en staan we stil bij de stand van Zero Emissie Stadslogistiek in Rotterdam. Tijdens de fasterclasses ga je in kleinere groepen de diepte in.

15:20 - 15:30 - Inloggen en online inloop

15:30 - 15:40 - Hoe staan we ervoor?

Welke resultaten hebben we het afgelopen jaar in Rotterdam geboekt op het gebied van schone en slimme stadslogistiek?

15:40 - 16:10 - Carlo van de Weijer

Inspiratie uit onverwachte hoek.

16:10 - 16:25 - Wethouder Judith Bokhove in gesprek met convenantpartners

Welke struikelblokken en tips kunnen convenantpartners Breytner, Vlot Logistics en TechniekNL delen?

16:25 - 16:40 - Speeddates

16:40 - 17:20 - Fasterclasses - Zoek de verdieping op in een interactieve sessie naar keuze:

  • Laadinfrastructuur; visie en praktijk (gemeente Rotterdam) - Hoe moet de laadinfrastructuur er voor verschillende logistieke processen in de toekomst uitzien?
  • Hubs en LEV’s (TLN) - Wat zijn de mogelijkheden van logistieke ontkoppel- en overslagpunten?
  • Ik doe geen logistiek, is ZES ook voor mij? (gemeente Rotterdam) - Tips & tricks voor kleine ondernemers.
  • Compose, het Tinder voor verladers (evofenedex) - Hoe je jouw ‘logistieke match’ vindt en kunt delen in personeel, kilometers en opslag.
  • Bouwlogistiek kan niet zonder omgevingscoördinatie (Verkeersonderneming) - Hoe maak je bouwlogistiek door middel van omgevingscoördinatie efficiënt?