Recharge Earth in Ahoy Rotterdam 

  • Inhoudstype:
    • Congres
  • Thema’s:
    • Duurzaamheid

Recharge Earth – hét congres over de energietransitie – beleeft op woensdag 6 en donderdag 7 september alweer haar derde editie. In Ahoy Rotterdam ontmoeten professionals en geïnteresseerden elkaar om kennis uit te wisselen en te netwerken. Met 1 centrale vraag: hoe realiseren we nieuw en toekomstbestendig energiesysteem?

Recharge Earth

Gemeente Rotterdam is als partner van Recharge Earth ook weer aanwezig op dit congres. Zo organiseert de gemeente een interessante break-out sessie over de sociale kant van de energietransitie. Hoe zorgen we ervoor dat alle bewoners mee kunnen in de energietransitie? En hoe komen we samen tot een CO2-neutrale woningvoorraad in Rotterdam?

Gedragspsycholoog Niels Götz is de gespreksleider bij deze sessie. Onder zijn leiding gaan beleidsmakers, woningeigenaren, burgerinitiatieven en het publiek met elkaar in gesprek over deze vraagstukken.

Wandeltocht door Carnisse

Een derde van de Rotterdamse woningvoorraad zit in een VvE. Gezamenlijke beslissingen maken in een VvE kan lastig zijn en verduurzaming valt (nog) niet onder de officiële taken van VvE’s. Hoe pakken ze het verduurzamingsopgave aan in de wijk Carnisse? Met een wandeltocht geleid door VVE010, krijgen we een kijkje achter de voordeur bij twee VvE’s.

Meters maken met KAR

Ook lanceert de gemeente tijdens Recharge Earth het Klimaat Actieplan Rotterdam (KAR). In 2030 moet onze hele gemeente groener en gezonder zijn voor de Rotterdammer. In het Klimaat Actieplan Rotterdam vind je een overzicht van alle acties die bijdragen aan schone lucht, een lager energieverbruik en CO2-reductie.

Rotterdam op het innovatieplein

Maar, er gebeurt nog veel meer tijdens Recharge Earth. Op het innovatieplein krijgen onder andere vooruitstrevende ondernemers vanuit het Smart Energy Systems-programma en platform Up!Rotterdam een podium.

En op woensdag 6 september is er ook een break-out sessie over de financiering van de energietransitie. Smart Energy Systems, INNO Energy en InvestNL vertellen daarbij over de verschillende investeringsvormen en -mogelijkheden. Ondernemers in de zaal kunnen ook hun eigen financieringsvraag voorleggen aan de sprekers.

Meer informatie? Het gehele programma van Recharge Earth is hier te bekijken.

Evenement informatie

Begindatum
06 september 2023, 09:30
Einddatum
07 september 2023, 17:00
Locatie
Ahoy Rotterdam, Ahoyweg 10, Rotterdam, 3084 BA

Nu inschrijven

Deel deze pagina