Vier Internationale Vrouwendag met een duik in de maritieme geschiedenis – en toekomst!

 • Inhoudstype:
  • Event
 • Thema’s:
  • Maritiem

Maritime Delta en WISTA Nederland maken van Internationale Vrouwendag een echt feest voor vrouwen én mannen.

Maritiem museum
© Joep Boute

8 maart is meer dan een datum op de kalender – Maritime Delta en WISTA Nederland maken van Internationale Vrouwendag een echt feest voor vrouwen én mannen. Na het overweldigende succes van het evenement bij Huisman in 2023 bundelen de twee partijen hun krachten met het Maritiem Museum Rotterdam. Zo onthult in 2025 Maritiem Museum Rotterdam de tentoonstelling “Maritieme Vrouwen”.

Waarom deze dag belangrijk is

In een tijd van arbeidstekorten is het voor de maritieme sector cruciaal om talent aan te trekken en te behouden, ongeacht het geslacht. Dit evenement is de gelegenheid om te netwerken, te leren en geïnspireerd te raken door de verhalen van vrouwen die zowel onze geschiedenis als onze toekomst vormgeven. Wat zeggen baanbrekende vrouwen uit het verleden over de rol van vrouwen vandaag de dag?

Maritiem Museum Rotterdam

Via de tentoonstelling “Maritieme Vrouwen”, die in 2025 zal worden geopend, benadrukt het museum de verhalen van baanbrekende vrouwen uit het verleden. Bezoekers krijgen de kans om inspirerende figuren te ontmoeten, zoals Kenau Simonsdochter Hasselaer, een 16e-eeuwse scheepswerfeigenaar uit Haarlem, en Gerritje Willems, die in de 17e eeuw vermomd als man voer op Nederlandse oorlogs- en handelsschepen. Deze en vele andere vrouwen worden in de schijnwerpers gezet. Bezoekers krijgen daardoor een dieper begrip van de langdurige en soms verborgen bijdrage van vrouwen aan de maritieme wereld.

Mannen, we dagen jullie uit!

We moedigen mannen uit de industrie ook aan om deel te nemen aan deze viering. Het is de gelegenheid om ervaringen over rolvisies op tafel te leggen, van elkaar te leren en de vrouwen van het verleden in het perspectief van vandaag te plaatsen.

Programma van de dag

 • 8:00 inloop & ontbijt
 • 8:30 – 8:45 opening
 • 8:45 – 9:00 spreker – Nader te bepalen
 • 9:00 – 10:00 Maritiem Museum Rotterdam – Matchmaking-evenement met maritieme vrouwen uit het verleden
 • 10:00 – 10:30 Netwerken

Registreren

Registreer je via deze link

Verder lezen over maritiem ondernemen?

Kijk op Maritiem ondernemen voor meer informatie en Rotterdams maritiem nieuws.

Evenement informatie

Begindatum
08 maart 2024, 08:00
Einddatum
08 maart 2024, 10:30
Locatie
Maritiem Museum Rotterdam, Leuvehaven 1, 3011 EA Rotterdam

Deel deze pagina