>

Het succesverhaal van boutiquehotel Pincoffs

Vertalen

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Mooi feestje voor Rotterdams eerste boutiquehotel Pincoffs. Het hotel viert dit jaar haar tiende verjaardag. Het hotel heeft zich in die tijd bewezen als aantrekkelijke plek voor toeristen. Ze sleepten al verschillende prijzen en nominaties in de wacht. Een onderscheiding in de Michelin Gids van 2015, 2016 en 2017. In 2018 zijn ze travellers’ choice op Tripadvisor. Wat is het geheim van Pincoffs?

Boutiquehotel Pincoffs heeft zich in tien jaar tijd ontpopt tot een belangrijke speler in het Rotterdams toerisme. De 17 luxe kamers zijn bijna continu uitverkocht. Ze geven de toerist een geweldige ervaring in Rotterdam. Met een niet te vergeten uitzicht over Nieuwe Maas en Erasmusbrug. We kijken samen met de eigenaren terug op tien jaar Pincoffs. En wat maakt het hotel nou zo succesvol?

Pioniers op Kop van Zuid

Boutiquehotel Pincoffs vestigde zich in maart 2008 in het monumentale douanegebouw uit 1879 op de Kop van Zuid. De plek van waaruit Lodewijk Pincoffs afrekende voor de verhandelde spullen uit het zeer nabij gelegen Vrij Entrepot. Met een uitzicht over Maas en Erasmusbrug de perfecte plek voor een hotel, dacht het echtpaar Karen Hamerlynck en Edwin van der Meijde. Zo bruisend als de plek nu is, was het toen nog niet.

Niet tien maar zestien jaar geleden

Het project Pincoffs begon al een paar jaar eerder, rond 2000. Edwin van der Meijde: “Wij hadden een droom. Een kleinschalig hotelletje, het liefst in een monumentaal pand bij het water. We informeerden naar een aantal panden, maar transformatie naar een hotel bleek niet haalbaar.” Tot het echtpaar een uitnodiging kreeg van Stadsherstel Historisch Rotterdam om eens te praten over het voormalige Douanegebouw op de Kop van Zuid. Het was het startpunt van een aantal jaren onderhandelen, partners en financiering zoeken. Niet alleen zakelijk, maar ook privé was het een drukke tijd. In 2004 kreeg het ondernemersduo, nog steeds werkend aan hun droomhotel, een drieling. In 2006 werd er een akkoord over het hotel bereikt. In maart 2008 opende hotel Pincoffs.

Verbouwing door Wessel de Jonge Architecten en BAM Volker

Eenmaal akkoord stond er nog een flinke klus te wachten. Het was dan wel een mooi Rijksmonument, maar het was wel toe aan een metamorfose. De herbestemming werd geleid door Wessel de Jonge Architecten. BAM Volker deed de bouw. Edwin: “De bouw duurde niet de geplande 9 maanden maar 14 maanden. Het rijksmonument was ernstig vervallen. RTL4 volgde de verbouwing en onze transformatie van journalisten tot hoteliers 43 weken lang in hun docusoap Hotel aan de Maas.”

Succes na succes

Niet alleen zijn ze het enige Rotterdamse aanbevolen hotel in de Michelingids van 2015 t/m 2017. In de tien jaar dat het hotel open is zijn ze bijna continu in de media. In 2017 was het hotel een van de winnaars van de Experts' Choice Award van TripExpert. Ze stonden in de finale van de Gaia Green Awards en in de halve finale van de Dutch Hotel Award. Pincoffs is al acht jaar de Tripadvisor nummer 1 in Rotterdam. Op basis van gastenbeoordelingen werd het hotel onlangs uitgeroepen tot de nummer 2 in de Top 25 van Kleine Hotels in Nederland.

Het geheim van Pincoffs

Het verhaal van Pincoffs heeft een paar duidelijke succesfactoren.

1. Persoonlijke aanpak
Volkskrant Magazine roemt de persoonlijke aanpak van het hotel. Wat wordt beaamd door de Belgische krant De Standaard: “Met ongeveinsde warmte heeft ze ons zo-even bij onze aankomst begroet alsof we de allereerste klanten waren”. Karen zelf benadrukt dat bij Pincoffs de klant echt koning(in) is. Karen: “Wij streven een hoog serviceniveau na. Wij proberen altijd de wensen uit de ogen van de gasten te kijken. Als ze ergens om moeten vragen, zijn we feitelijk al te laat geweest.’’

2. Beeldige kamers
Onder andere Libelle en Vogue Nederland spreken hun lof uit over de beeldige kamers. Het hotel heeft 17 kamers & suites die gemiddeld groter zijn dan de reguliere hotelkamers in Rotterdam. Alle kamers hebben hun eigen stijl en inrichting.

3. Een geweldige plek
Hotel Pincoffs ligt op een bijzondere plek in Rotterdam, vol historie met een geweldig uitzicht.
Edwin: “Onze suites hebben de baden voor het raam staan, waardoor je heerlijk naar buiten kunt kijken en kunt genieten van de skyline, de oude havens, de rivier en de bruggen.”

4. Een droomproject
Wat Pincoffs echt bijzonder maakt is de inzet van het duo achter het hotel. Hoewel ze zelf aangeven dat het niet was gelukt zonder Stadsherstel Historisch Rotterdam en Stadsontwikkeling Rotterdam is vooral de droom van het echtpaar de drijvende kracht geweest. Doorgaan bij tegenslagen en vasthouden aan je droom.

Feest met acties en een boek!

Gelukkig vergaat het boutiquehotel Pincoffs een stuk beter dan naamgever Lodewijk. Om het succes en tienjarig bestaan te vieren heeft het hotel aantrekkelijke deals voor nieuwe gasten. Wie jarig is trakteert, aldus Pincoffs. Ontdek de acties op de pagina ’10 jaar Pincoffs’: http://blog.hotelpincoffs.nl/10-jaar-pincoffs/. Nog niet uitgelezen? Het hele verhaal van Pincoffs staat uitgebreid in het boek dat een paar weken geleden is uitgekomen: Hotel aan de Maas – Laten we een hotelletje beginnen. Koop hem hier!