Port Cyber Café - Leren van cyberincidenten

Vertalen

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

FERM Port Cyber Café van 2019 - Leren van cyberincidenten

Omschrijving:
Op donderdag 23 mei 2019 komen we weer samen voor een nieuwe editie van het FERM Port Cyber Café. De bijeenkomst zal deze keer plaatsvinden in Brasserie La Cocotte, gelegen op het bedrijventerrein De Gadering in Hoogvliet.
Begindatum:
23 mei, 16:00 uur
Einddatum:
23 mei, 18:00 uur
Kosten:
Gratis. Aanmelden via onderstaande button.
Meer informatie:

Programma:

Het Port Cyber Café zal voor deze gelegenheid in het teken staan van cyberincidenten: hoe kunnen we onze organisatie zo goed mogelijk voorbereiden met een effectieve aanpak voor het geval zich een cyberincident voordoet? Of beter nog, hoe kunnen we deze voorkomen?
 

Er zijn momenteel verschillende manieren om cybergerelateerde incidenten te melden. Een belangrijke voorwaarde om effectief van incidenten te kunnen leren en beleid daar eventueel op aan te passen, is dat kennis over de casus en de geleerde lessen daaruit breed moet kunnen worden gedeeld met andere partijen. Dit blijkt in de praktijk echter een lastige opgave te zijn. De komende bijeenkomst hebben wij de navolgende interessante onderwerpen voor jullie:

Wat gebeurt er op de digitale snelweg van onze virtuele havenwereld?
door Martin van den Bosch - Politie Eenheid Rotterdam
Hoe kunnen we ons op een redelijk eenvoudige manier nog beter beschermen tegen enkele veelvoorkomende kwetsbaarheden rondom webportals en zakelijk internetgebruik? Ook zal – onder voorbehoud – een korte toelichting worden gegeven door een bedrijf dat momenteel veelvuldig te maken heeft met de gevolgen van ‘spoofing’, waarbij niet bestaande goederen via een nepwebsite zijn verhandeld met fysieke gevolgen aan de poort.

Het belang van het veiligstellen van digitale sporen
door Maaike Hielkema van NFIR - Nederlandse Forensische Incident Response
NFIR is een digitaal forensisch onderzoeksbureau. Ze komen in actie bij cyberincidenten en verdachte situaties (afpersing, fraude, diefstal, misdrijf, datalekken). Digitaal forensisch onderzoek is afhankelijk van het beschikbaar hebben van loggegevens. Onderzoeker Maaike Hielkema zal aan de hand van een aantal spraakmakende cases vertellen hoe forensisch onderzoek werkt en waarom het zo belangrijk is om voldoende loggegevens voorhanden te hebben. Kortom: een spannend verhaal hoe enen en nullen kunnen bijdragen aan een sluitend bewijs, of je juist kunnen vrijspreken!

Uiteraard wordt ook deze editie van het Port Cyber Café weer begeleid door onze vaste moderator Chris van ’t Hof.
Locatie: Brasserie La Cocotte, Nieuwe Langeweg 21, 3194 DC Hoogvliet
Inloop vanaf 15.45 uur, start 16.00 en einde 18.00 uur.
 
Over FERM en de Port Cyber Cafés
FERM is onderdeel van het Port Cyber Resilience Programma. Doel van het programma is het stimuleren van samenwerking tussen bedrijven in de Rotterdamse haven en het bewustzijn bij bedrijven over cyberrisico’s te verhogen om zo de best digitaal beveiligde haven van de wereld te worden.

De Port Cyber Cafés zijn bedoeld om met experts uit het vak samen in een informele setting dieper in een actueel onderwerp rond cyber security in het Rotterdamse Havengebied te duiken.