>

Duurzame goodiebag

Vertalen

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Duurzame goodiebag

Inzetten op een bijdrage aan een CO2 neutrale economie!

Duurzaam ondernemen is niet de toekomst, we zitten er middenin. Duurzaam werken biedt volop kansen voor jou als ondernemer. Kansen om efficiënter te werken en je bedrijf te laten groeien. Omdat je bijvoorbeeld lokaal inkoopt en daardoor bespaart op transport.

In deze goodiebag vind je informatie die je kan helpen bij het versneld of meer duurzaam maken van jouw onderneming. We hebben handige links voor je op een rij gezet om zelf mee aan de slag te gaan óf om door geïnspireerd te worden. Heb je een tip die je graag wilt delen met andere ondernemers? Laat het ons weten via MKB010next@rotterdam.nl. We plaatsen de beste tips online.

Ga nu aan de slag!

En bekijk deze handige links.

 1. Gratis startabonnement Milieubarometer voor bedrijven
  Hoe duurzaam is jouw bedrijf? Met de Milieubarometer zie je in één oogopslag een duidelijk overzicht van de milieuprestaties van je onderneming. Direct inzicht in jouw CO2 voetafdruk en de kosten die je kunt besparen. De komende drie jaar biedt de  gemeente Rotterdam bedrijven in de stad gratis een startabonnement aan. Hoe werkt de Milieubarometer? Je vult je gegevens in over energiegebruik, water, afval, emissies, transport en papierverbruik. Vervolgens krijg je een helder overzicht van jouw totale milieuscore, op welke onderdelen je kunt besparen en hoe je scoort ten opzichte van branchegenoten. Meer informatie nodig of aanmelden? Dat kan via de link.
   
 2. Energievoucher voor ondernemers op bedrijventerreinen

  De gemeente Rotterdam streeft naar duurzame en energiezuinige bedrijventerreinen. De gemeente biedt ondernemers op bedrijventerreinen daarom financiële steun bij het verduurzamen én energiezuinig maken van hun bedrijfspand. Onder andere met de ‘Energievoucher voor ondernemers op bedrijventerreinen’. Hiermee kunnen ondernemers op bedrijventerreinen een keuze maken voor het laten uitvoeren van een energiescan, een dakscan voor zonnepanelen of het uitvoeren van energiebesparende maatregelen. De voucher bedraagt maximaal €700,- Wanneer aanvragen? Vanaf 29 maart. De subsidie kunt u aanvragen tot uiterlijk 1 november 2022.
   

 3. Subsidie voor het collectief
  Wist je dat je voor een duurzaamheidsscan, een workshop duurzaamheid óf energiebesparingen per gebied een subsidie kan aanvragen. Dat kan door een vereniging in een winkelstraat en/of op een bedrijventerrein? Een subsidie voor het collectief welteverstaan. Bekijk de link voor meer informatie
   
 4. Power for Rotterdam
  Alle informatie over duurzaamheid in Rotterdam op één plek met informatie over wat je kan doen als ondernemer en een overzicht van subsidies, leningen en informatie van de gemeente Rotterdam.
   
 5. Loket Duurzaamheid en klimaat, Advies bij ondernemersvragen
  Duurzaam ondernemen begint vandaag. Stel al je duurzame ondernemersvragen bij het loket klimaat en duurzaamheid van het KVK Adviesteam. Bereikbaar op werkdagen tussen 08:30 en 17:00 uur. Bel 0800 21 17. Wilt u meer algemeen advies of hulp bij verduurzamen? Daarvoor kunt u op verschillende plekken terecht. Online maar ook persoonlijk, op een locatie in de stad. Op www.duurzaam010.nl vind je een overzicht van gemeentelijke diensten en partners.
   
 6. Leningen voor verduurzaming VvE’s en bedrijfspanden
  Rotterdam lanceert in de zomer van 2021 aantrekkelijke leningen voor grote VvE’s (met meer dan 8 woningen), bedrijven en maatschappelijke organisaties. De leningen zijn onderdeel van het Rotterdamse Energietransitiefonds en speciaal bedoeld voor energiebesparende én woning verbeterende maatregelen. Daarnaast reserveert de stad € 1,5 miljoen euro voor een energietransitie- en een subsidieregeling voor kleine VvE’s. Deze komen na de zomer van 2021 beschikbaar. Het doel van de leningen is dat meer eigenaren in Rotterdam hun pand toekomstbestendig maken. VvE’s kunnen voor advies en ondersteuning terecht bij VVE-010. Ook de Woonwijzerwinkel en VvE-beheerders wordt gevraagd VvE’s te begeleiden. Kijk voor meer informatie op: Het Energietransitiefonds – Duurzaam 010
   
 7. Verduurzamen van je bedrijf? De overheid helpt
  Vaak ontbreekt het je als MKB’er aan tijd om uit te zoeken welke subsidies er zijn voor het verduurzamen van je bedrijf.  De overheid biedt steun. Zo kun je subsidie krijgen voor het laten maken van een advies door een energieadviseur. Per bedrijf legt hij/zij uit hoe je het best energie kunt besparen of CO2-uitstoot kunt beperken. Ook kun je subsidie aanvragen voor hulp bij het uitvoeren van de maatregelen.

  De subsidies aanvragen kan tussen 1 oktober 2021 en 30 september 2022.  Kijk hier voor meer informatie.

En laat je inspireren...

 

 1. www.duurzaam010.nl
  Meer informatie over duurzaam ondernemen en duurzaam leven vind je op www.duurzaam010.nl

 2. Het Nieuwe Nassen
  In opdracht van MKB010Next organiseert BlueCity ‘Het Nieuwe Nassen’, een programma voor Rotterdamse horeca- en food-retail-ondernemingen met praktische tips en inspiratie over hoe je jouw bedrijf toekomstbestendig inricht. Het programma wordt op woensdag 8 september gelanceerd in de Verspillingsvrije Week. Podcast Host en ambassadeur van het ‘Het Nieuwe Nassen’ is de Rotterdamse chef en ondernemer Perry de Man.
  bluecity.nl/het-nieuwe-nassen