Foto: Eric Fecken

Circulaire vlonder

Vertalen

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Rotterdamse ondernemers mogen tussen 1 juni en 1 november een vlonder plaatsen. Als terras, maar ook voor andere bedrijfsactiviteiten, zoals een kapsalon. De vlonder is beschikbaar voor het uitvoeren van de hoofdactiviteit van de onderneming. De ondernemer maakt of koopt zelf een vlonder, of maakt gebruik van de gratis circulaire vlonders van de gemeente. De regeling is verruimd, zodat ondernemers op een veilige manier meer klanten kunnen ontvangen. De vlonders zijn niet meer aan te vragen.

Dit jaar mogen ondernemers vlonders neerleggen op alle parkeervakken voor het pand, over de hele breedte van het pand. Normaal geldt een maximum van drie parkeervakken. Er is geen vergunning meer nodig voor een vlonder. Ook mogen nu álle ondernemers een vlonder neerleggen, in plaats van alleen de horeca. De laad- en losplekken mogen de ondernemers gebruiken buiten de laad- en lostijden. Zij maken of kopen hun vlonders zelf, of gebruiken de gratis circulaire vlonders van de gemeente.

Circulaire vlonders
De gemeente maakt de circulaire vlonders uit hout van onder andere de Rotterdamse Milieuparken. Zo wordt het vele hout dat de afgelopen periode is binnengebracht bij de Milieuparken op een nuttige manier hergebruikt.

Voorwaarden

Voor vlonders gelden de volgende voorwaarden:

  • vlonders moeten grenzen aan het trottoir;
  • er moet minimaal 20 cm tussen de rijbaan en de vlonder zitten;
  • ondernemers mogen vlonders op alle parkeervakken direct voor het pand plaatsen, over de hele breedte van het pand;
  • bij hoekpanden mogen ondernemers vlonders plaatsen aan beide zijden van het pand, over de hele breedte van het pand;
  • ondernemers mogen geen vlonders plaatsen op een parkeerterrein, een invalideparkeerplaats of een plaats met een elektrisch laadpunt;
  • ondernemers mogen vlonders plaatsen op een laad- en losplek op de tijden dat er niet geladen of gelost wordt. Die tijden staan op het bordje in de buurt van de laad- en losplek;
  • een vlonder mag niet slecht zijn voor de verkeersveiligheid.


Ophalen
Op 26 oktober haalt de gemeente de vlonder weer bij je op.

Gebruik van meerdere vlonders

  • Laat de vlonders zoveel mogelijk op elkaar aansluiten, zodat het voetpad niet tussen de vlonders loopt.
  • Als het voetpad toch tussen de vlonders loopt, moet het minstens 3 meter breed zijn (voetganger heeft aan beide kanten 1,5 meter afstand van de vlonder)
  • Als het voetpad aan één kant langs de vlonder loopt, moet het minstens 1,5 meter breed zijn.

Voor meer informatie of bij vragen:

Moet ik een vergunning aanvragen voor een vlonder?

Nee, dat is niet nodig.

Mag op een terrasvlonder alcohol worden geschonken?
Het schenken van alcoholhoudende drank op de terrasvlonder is alleen toegestaan als de horeca-inrichting in het bezit is van een geldige Drank- en Horecawetvergunning.

Mag ik een buitenbar of een barbecue plaatsen op een terrasvlonder?
Nee, je mag geen buitenbar of barbecue op de terrasvlonder plaatsen. Er mag op de terrasvlonder alleen gegeten en gedronken worden.

Moet ik mijn vlonder verwijderen bij werkzaamheden of als er evenementen worden gehouden?
Ja, bij (weg)werkzaamheden of een evenement kan het zijn dat je de vlonder tijdelijk moet verwijderen. Je krijgt hierover op tijd informatie.

Aanvragen
Een aanvraag indienen kon tot 1 juli.