Bedrijveninvesteringszone

Een Bedrijveninvesteringszone (BIZ) is een winkelstraat of bedrijventerrein waar een groep ondernemers investeert in een betere onderneemomgeving.

Een BIZ is handig als ondernemers met extra faciliteiten het ondernemersklimaat willen versterken in een winkelgebied of bedrijventerrein. Bijvoorbeeld met kerstverlichting, bloembakken, graffitiverwijdering en cameratoezicht.

Uw onderneemomgeving aanpakken? Het kan met BIZ: voor en door ondernemers!

Deze inhoud is beschikbaar wanneer de cookies geaccepteerd zijn.

BIZ-plan

Samen met de andere ondernemers maakt je een BIZ-plan met geplande activiteiten, inclusief begroting. In een BIZ betalen en profiteren alle ondernemers mee. Dat zorgt voor budget, betrokkenheid en een eerlijke verdeling van de lasten. De organisatie van de ondernemers in een stichting zorgt bovendien voor een centraal aanspreekpunt binnen de groep en de mogelijkheid om externe ondersteuning in te huren.

Draagvlakmeting en heffing

Na goedkeuring van de gemeente komt er een peiling onder de ondernemers. Is er een meerderheid voor instelling van de BIZ dan is iedereen verplicht om mee te doen. Alle ondernemers in het desbetreffende gebied gaan dan meebetalen in de vorm van een heffing. De heffing loopt via de gemeente en wordt uitgekeerd aan de BIZ-stichting. Die investeert het geld weer in de omgeving, maar je kunt dit geld ook gebruiken voor evenementen, promotie- en/of internetactiviteiten..

Voorwaarden

Natuurlijk gelden er voorwaarden. Zo moet er in het gebied genoeg draagvlak bestaan onder ondernemers. Je maakt in een uitvoeringsovereenkomst met de gemeente afspraken over elkaars verantwoordelijkheden.

Deze inhoud is beschikbaar wanneer de cookies geaccepteerd zijn.

BIZ-gebieden op de kaart

Benieuwd welke gebieden al samenwerken in een BIZ? Kijk dan op deze kaart.

Contact

Meer weten over de Rotterdamse BIZ-regeling? Meer informatie vind je bij het ondernemersloket op de website van de gemeente. Of neem contact op met het BIZ-projectteam of met één van de bedrijfscontactfunctionarissen.

Deel deze pagina