Besparingstips

Veel ondernemers hebben geleden onder de coronamaatregelen. Nu komen daar de hoge kosten voor energie en grondstoffen nog eens bij. De gemeente Rotterdam en de Rijksoverheid denken na over waarmee ze ondernemers in nood kunnen helpen. Hoewel wij als gemeente niet alle problemen van ondernemers kunnen oplossen, willen wij op deze pagina graag laten weten hoe wij en andere organisaties kunnen helpen als het tegenzit. Daarom staat op deze pagina een overzicht van tips en subsidies om je tegemoet te komen.

Mensen lopend lang fruit stalletje
© Rhalda Jansen

Een lijst van Regelen-onderwerpen

Energiebesparing

Energie is een grote kostenpost. Je kunt als ondernemer met een aantal eenvoudige maatregelen energie besparen. Ook kan je financiële steun krijgen als je bepaalde maatregelen neemt om je bedrijf te verduurzamen en daarmee energie bespaart.

Subsidies

Wil jij extra investeren in duurzaamheid? Of zie jij mogelijkheden voor het verder digitaliseren van je onderneming? In sommige gevallen kun je hiervoor gebruik maken van subsidies.

(Financiële) hulp

Kan je het hoofd niet boven water houden? Brengt jouw onderneming op dit moment niet genoeg op voor jouw levensonderhoud? Misschien wil je een doorstart maken. Of overweeg je (gedeeltelijk) te stoppen met jouw bedrijf? De gemeente Rotterdam en haar partners bieden verschillende vormen van hulp aan.

Een lijst van berichten

  • Gunstigere kabinetsgarantie voor mkb’ers die via verduurzaming energiekosten verlagen. Het kabinet komt met de Borgstelling MKB-Kredieten Groen (BMKB-Groen) om ondernemers te helpen hun onderneming te verduurzamen. Door hierin te investeren,…

    Thema’s:
    • Duurzaamheid
  • Naast huishoudens zijn ook bedrijven van klein tot groot hard geraakt door de sterk gestegen energiekosten. Het kabinet heeft zijn onderzoek afgerond naar opties voor gerichte steunmaatregelen aan mkb-ondernemingen, die…

Deel deze pagina