Brochure: Duurzaam Ondernemen

Ben jij klaar voor de toekomst?

Nederland wil in 2050 klimaatneutraal zijn. Dat houdt in dat we tegen die tijd geen gebruik meer maken van fossiele brandstoffen, zoals aardgas. Ook willen we onze eigen energie opwekken, met onder andere zonnepanelen en windmolens. 2050 klinkt nog ver weg, maar de tijd gaat snel en als ondernemer moet je je daarom voorbereiden op de toekomst.

brochure cover duurzaam ondernemen

Begin nu met verduurzamen en wees voorbereid op de toekomst!

Het wordt steeds belangrijker dat je je bedrijf verduurzaamt, ook omdat overheidsinstanties hiervoor al beleid hebben of bezig zijn hier regels voor te maken. Kantoren moeten in 2023 minimaal energielabel C hebben en vanaf 2025 is de binnenstad verboden voor bestelbusjes en vrachtwagens die rijden op fossiele brandstoffen (diesel of benzine). Vanaf 2040 geldt dit verbod overal. Het is dus een kwestie van tijd totdat er meer wet- en regelgeving komt voor ondernemers op bedrijventerreinen. Juist daarom is het tijd om aan de slag te gaan!

Alleen wat kun je precies doen aan verduurzaming? Welke subsidies en regelingen zijn er? En met wie moet je contact opnemen met vragen? Dit en meer vind je in de brochure duurzaam ondernemen.