Informatie voor ondernemers met geldzorgen

Veel ondernemers hebben geleden onder de coronamaatregelen. Nu komen daar de hoge kosten voor energie en grondstoffen nog eens bij. De gemeente Rotterdam en de landelijke overheid denken na over regelingen waarmee ze ondernemers met geldzorgen en in nood kunnen helpen.

Op deze pagina vind je een overzicht van bestaande regelingen en tips waarmee je misschien bent geholpen.

Hulp bij geldzorgen

Belasting betalen

We begrijpen ook dat het niet voor iedereen even makkelijk is om de belasting (in één keer) te betalen. Daarom bieden we nog steeds maatwerk voor de ondernemers die dat nodig hebben.

Andere hulp zoeken

Misschien heb je meer vragen. Bijvoorbeeld over hoe je met je personeel moet omgaan nu het slecht gaat. Of hoe je nu creatief met je bedrijf kunt omgaan. Of wil je weten hoe je er financieel voor staat. Een onafhankelijke coach of andere organisaties kunnen je daarbij helpen. Wist je trouwens dat je met al je ondernemersvragen terecht kunt bij de Ondernemersbalie?

Een lijst van Regelen-onderwerpen

Energiesubsidie en besparingstips

Energie is een grote kostenpost. Je kunt als ondernemer met een aantal eenvoudige maatregelen energie besparen. Ook kan je financiële steun krijgen als je bepaalde maatregelen neemt om je bedrijf te verduurzamen en daarmee energie bespaart.

Uitkering aanvragen

Als je bedrijf tijdelijk onvoldoende inkomsten oplevert om van te leven, kan je een Bbz-uitkering aanvragen. Deze uitkering vult je inkomen aan tot de bijstandsnorm die voor jou geldt. Je moet aan bepaalde voorwaarden voldoen om hiervoor in aanmerking te komen. Ook kan je advies vragen bij een consulent van het Regionaal Bureau Zelfstandigen. Een andere mogelijkheid is om te stoppen met je bedrijf en bijvoorbeeld in loondienst te gaan. Er staan verschillende organisaties voor je klaar om je te ondersteunen.

Een lijst van berichten

 • De belasting niet op tijd kunnen betalen. Dit kan nadelige financiële gevolgen voor jezelf en je onderneming hebben. Kom daarom meteen in actie. Dan kun je misschien uitstel van betaling krijgen, of een betalingsregeling of kwijtschelding.

  Lees verder op ondernemersplein.kvk.nl. Link opent in nieuw venster.
  Thema’s:
  • ondernemersplein.kvk.nl

Veelgestelde vragen

Een lijst van berichten

 • Lamp

  Als ondernemer kun je je uitgaven verminderen door op energie te besparen.  Je kunt een aantal makkelijk stappen zetten, die de energierekening verlagen en ook nog eens beter zijn voor…

  Thema’s:
  • Duurzaamheid
 • Strandtent Hoek van Holland met terras en langslopende mensen

  De horecanota voor Rotterdam is bijna klaar. Deze nota is de opvolger van de horecanota 2017-2021 en vertelt over de regels voor vergunningen, toezicht en handhaving in de horecasector in…

  Thema’s:
  • Horeca
 • Kick-off #UF24

  Toon je innovatiekracht tijdens het meest inspirerende evenement voor duurzame steden in Europa. Rotterdam is van 5 tot 7 juni 2024 dé plek voor Europese ‘CityChangers’ tijdens de Urban Future…

  Thema’s:
  • Innovatie

Belangrijke informatiepunten

RBZ

Heb je (financiële) problemen, ondanks de financiële coronaregelingen van de Rijksoverheid? Heb je schulden opgebouwd en lukt het je niet deze schulden aan te pakken? Wil je stoppen met jouw onderneming? Regionaal Bureau Zelfstandigen (RBZ) kan jou ondersteunen en adviseren. Je kan een afspraak met RBZ maken voor een telefonisch spreekuur. Kies 2 in het keuzemenu.

De Ondernemersbalie

Deel deze pagina