Informatie voor ondernemers met geldzorgen

Veel ondernemers hebben geleden onder de coronamaatregelen. Nu komen daar de hoge kosten voor energie en grondstoffen nog eens bij. De gemeente Rotterdam en de landelijke overheid denken na over regelingen waarmee ze ondernemers met geldzorgen en in nood kunnen helpen.

Op deze pagina vind je een overzicht van bestaande regelingen en tips waarmee je misschien bent geholpen.

Hulp bij geldzorgen

Belasting betalen

We begrijpen ook dat het niet voor iedereen even makkelijk is om de belasting (in één keer) te betalen. Daarom bieden we nog steeds maatwerk voor de ondernemers die dat nodig hebben.

Andere hulp zoeken

Misschien heb je meer vragen. Bijvoorbeeld over hoe je met je personeel moet omgaan nu het slecht gaat. Of hoe je nu creatief met je bedrijf kunt omgaan. Of wil je weten hoe je er financieel voor staat. Andere organisaties kunnen je daarbij helpen. Wist je trouwens dat je met al je ondernemersvragen terecht kunt bij de Ondernemersbalie?

Een lijst van Regelen-onderwerpen

Een lijst van Regelen-onderwerpen

Energiesubsidie en besparingstips

Energie is een grote kostenpost. Je kunt als ondernemer met een aantal eenvoudige maatregelen energie besparen. Ook kan je financiële steun krijgen als je bepaalde maatregelen neemt om je bedrijf te verduurzamen en daarmee energie bespaart.

Uitkering aanvragen

Als je bedrijf tijdelijk onvoldoende inkomsten oplevert om van te leven, kan je een Bbz-uitkering aanvragen. Deze uitkering vult je inkomen aan tot de bijstandsnorm die voor jou geldt. Je moet aan bepaalde voorwaarden voldoen om hiervoor in aanmerking te komen. Ook kan je advies vragen bij een consulent van het Regionaal Bureau Zelfstandigen. Een andere mogelijkheid is om te stoppen met je bedrijf en bijvoorbeeld in loondienst te gaan. Er staan verschillende organisaties voor je klaar om je te ondersteunen.

Een lijst van berichten

 • De belasting niet op tijd kunnen betalen. Dit kan nadelige financiële gevolgen voor jezelf en je onderneming hebben. Kom daarom meteen in actie. Dan kun je misschien uitstel van betaling krijgen, of een betalingsregeling of kwijtschelding.

  Lees verder op ondernemersplein.kvk.nl. Link opent in nieuw venster.
  Thema’s:
  • ondernemersplein.kvk.nl

Veelgestelde vragen

Een lijst van berichten

 • Lamp

  Als ondernemer kun je je uitgaven verminderen door op energie te besparen.  Je kunt een aantal makkelijk stappen zetten, die de energierekening verlagen en ook nog eens beter zijn voor…

  Thema’s:
  • Duurzaamheid
 • Aafke Tichelaar over het jubileum van de Ondernemersbalie. Beeld ter illustratie.

  Ter gelegenheid van het 40-jarige jubileum van de Ondernemersbalie delen we het verhaal van Aafke, die meer dan 20 jaar met veel plezier bij de Ondernemersbalie heeft gewerkt. Ze heeft…

  Thema’s:
  • Ondernemerschap
 • NIS2 Quickscan

  Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat maakt NIS2-Quickscan beschikbaar, waarmee organisaties zich kunnen voorbereiden op de komst van de nieuwe Europese NIS2-richtlijn. NIS2-Quickscan De NIS2-Quickscan is bedoeld voor IT-…

  Thema’s:
  • Digitaal

Belangrijke informatiepunten

RBZ

Heb je (financiële) problemen, ondanks de financiële coronaregelingen van de Rijksoverheid? Heb je schulden opgebouwd en lukt het je niet deze schulden aan te pakken? Wil je stoppen met jouw onderneming? Regionaal Bureau Zelfstandigen (RBZ) kan jou ondersteunen en adviseren. Je kan een afspraak met RBZ maken voor een telefonisch spreekuur. Kies 2 in het keuzemenu.

De Ondernemersbalie

Nieuwbrief Ondernemen010 – schrijf je in en mis niks

Rotterdam is continu in beweging. Er gebeurt van alles. Op Ondernemen010 willen we ondernemers optimaal informeren, maar ook inspireren en op weg helpen binnen geldende wet- en regelgeving en met de juiste persoon bij de gemeente in contact brengen. Met de nieuwsbrief van Ondernemen010 blijf je als ondernemer op de hoogte van wat er speelt in ondernemend Rotterdam. Als je niks wilt missen, schrijf je je in op de Ondernemen010 nieuwsbrief en ontvang je maandelijkse het laatste portie nieuws uit Rotterdam. Mis niks en schrijf je in!

Deel deze pagina