Informatie voor ondernemers met geldzorgen

Veel ondernemers hebben geleden onder de coronamaatregelen. Nu komen daar de hoge kosten voor energie en grondstoffen nog eens bij. De gemeente Rotterdam en de landelijke overheid denken na over regelingen waarmee ze ondernemers in nood kunnen helpen.

Op deze pagina vind je een overzicht van bestaande regelingen en tips waarmee je misschien bent geholpen.

Een lijst van Regelen-onderwerpen

Energiesubsidie en besparingstips

Energie is een grote kostenpost. Je kunt als ondernemer met een aantal eenvoudige maatregelen energie besparen. Ook kan je financiële steun krijgen als je bepaalde maatregelen neemt om je bedrijf te verduurzamen en daarmee energie bespaart.

Uitkering aanvragen

Als je bedrijf tijdelijk onvoldoende inkomsten oplevert om van te leven, kan je een Bbz-uitkering aanvragen. Deze uitkering vult je inkomen aan tot de bijstandsnorm die voor jou geldt. Je moet aan bepaalde voorwaarden voldoen om hiervoor in aanmerking te komen. Ook kan je advies vragen bij een consulent van het Regionaal Bureau Zelfstandigen.

Een lijst van Regelen-onderwerpen

Financieringsregelingen

De rijksoverheid heeft een aantal financiële regelingen waarvan je gebruik kunt maken.

Voorkom faillissement

Je kunt je schuldeiser een akkoord aanbieden om de schulden van je bedrijf mee te herstructureren.

Een lijst van Regelen-onderwerpen

Belasting betalen

We begrijpen ook dat het niet voor iedereen even makkelijk is om de belasting (in één keer) te betalen. Daarom bieden we nog steeds maatwerk voor de ondernemers die dat nodig hebben.

Andere hulp zoeken

Misschien heb je vragen over andere zaken dan geld. Bijvoorbeeld over hoe je met je personeel moet omgaan nu het slecht gaat. Of hoe je nu creatief met je bedrijf kunt omgaan. Een onafhankelijke coach of andere organisaties kunnen je daarbij helpen.

Veelgestelde vragen

Belangrijke informatiepunten

RBZ

Heb je (financiële) problemen, ondanks de financiële coronaregelingen van de Rijksoverheid? Heb je schulden opgebouwd en lukt het je niet deze schulden aan te pakken? Wil je stoppen met jouw onderneming? Regionaal Bureau Zelfstandigen (RBZ) kan jou ondersteunen en adviseren. Je kan een afspraak met RBZ maken voor een telefonisch spreekuur. Kies 2 in het keuzemenu.

De Ondernemersbalie

Deel deze pagina