Informatie voor ondernemers in financiële nood

Heb je door sluiting of het wegvallen van inkomsten financiële problemen? Bekijk dan hieronder het overzicht met belangrijkste maatregelen voor de korte termijn. Zie verderop deze pagina de veelgestelde vragen.

Een lijst van Regelen-onderwerpen

Hulp op korte termijn

Heb je door de coronacrisis problemen met het betalen van vast lasten? We hebben hier de regelingen op een rij gezet.

Belasting betalen

We begrijpen ook dat het niet voor iedereen even makkelijk is om de belasting (in één keer) te betalen. Daarom bieden we nog steeds maatwerk voor de ondernemers die dat nodig hebben.

Een lijst van Regelen-onderwerpen

Financieringsregelingen

Wanneer een financieringsregeling voor jou beter past kun je gebruik maken van de onderstaande coronasteunmaatregelen.

Voorkom faillissement

Vanaf 1 januari 2021 kun je, als je in financiële problemen zit, je schuldeiser een akkoord aanbieden om de schulden van je bedrijf mee te herstructureren.

Banken: uitstel op aflossen leningen

Een aantal banken heeft een aanvullende maatregel aangekondigd om kleinere ondernemers te ontzien. Gezonde bedrijven krijgen van de banken 6 maanden uitstel van aflossing op hun leningen tot 2,5 miljoen euro. Het gaat om klanten van ABN AMRO, ING, Rabobank, de Volksbank en Triodos Bank. Neem contact op met je bank om de mogelijkheden te bespreken.

Veelgestelde vragen

Belangrijke informatiepunten

Coronaloket Kamer van Koophandel

De impact van de verscherpte maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus is groot voor het Nederlandse bedrijfsleven. De Kamer van Koophandel heeft een loket voor ondernemers geopend. Het KVK Coronaloket tot vrijdag 20 maart van 08:00 tot 20:00 uur is bereikbaar. Ondernemers kunnen ook terecht op de website van de Kamer van Koophandel.

RBZ

Heb je (financiële) problemen, ondanks de financiële coronaregelingen van de Rijksoverheid? Heb je schulden opgebouwd en lukt het je niet deze schulden aan te pakken? Wil je stoppen met jouw onderneming? Regionaal Bureau Zelfstandigen (RBZ) kan jou ondersteunen en adviseren. Je kan een afspraak met RBZ maken voor een telefonisch spreekuur. Kies 2 in het keuzemenu.

De Ondernemersbalie

Let wel, op dit moment is er een langere wachttijd dan normaal.

Deel deze pagina