>

Coronaloket010

Vertalen

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Welkom bij het Coronaloket010

Het Coronaloket010 is er voor ondernemers, verenigingen en maatschappelijke organisaties die vooruit willen: Sterker uit deze crisis. Het Coronaloket010 helpt je graag. Dus heb je een vraag, of een goed idee voor je organisatie? Dat innovatief is, corona-gerelateerd en een tijdelijke oplossing biedt voor het probleem dat je nu ervaart? Bekijk de pagina's hieronder of neem contact op met de Ondernemersbalie. Heb je een innovatief en coronagerelateerd idee en ben je benieuwd hoe de gemeente daarin kan faciliteren? Neem dan contact op met Rotterdam Geeft Ruimte.

Update 26 november: Avondsluiting met gevolgen voor alle niet essentiële ondernemingen

Het aantal coronabesmettingen is nog nooit zo hoog geweest als in de laatste weken. In het hele land is de toegang tot de zorg in gevaar. Om ervoor zorgen dat de besmettingen beperkt worden, de gezondheidszorg en de samenleving niet te veel gevaar loopt heeft het kabinet besloten om nogmaals nog strengere maatregelen te nemen. Op deze pagina lees je de maatregelen die gelden voor onder andere Rotterdamse ondernemers. Met deze maatregelen gaat het leven overdag door, maar 's avonds geldt een sluiting voor alle niet essentiële winkels, cultuur, sport en horeca tussen 17:00 uur en 05:00 uur.

Lees het volledige nieuwsbericht.

De Ondernemersbalie

Vragen over ondernemen in Rotterdam? Ondernemers kunnen met al hun vragen terecht bij de Ondernemersbalie. De Ondernemersbalie geeft praktische informatie over bijvoorbeeld huisvesting, vergunningen, subsidies en wet- en regelgeving. Maar, ze zijn er ook voor persoonlijk advies of bemiddeling. De Ondernemersbalie helpt je verder of brengt je in contact met de juiste persoon.

De Ondernemersbalie is op werkdagen telefonisch bereikbaar van 9:00 -17:00 uur via telefoon 010-2674030.

Ondernemen in de toekomst

Veel ondernemers denken na over de toekomst. Over hoe ze met hun bedrijf kunnen doorstarten en weer (meer) omzet kunnen maken. Of hoe ze op een andere manier weer inkomen kunnen krijgen. Zeker vanwege de grote impact van het coronavirus op ondernemers en de economie. Vraag je je af hoe je verder kunt met je bedrijf? Heb je schulden opgebouwd die je niet zelf kunt oplossen of overweeg je een andere weg in te slaan?

Voor alle ondernemers met soortgelijke vragen heeft de gemeente Rotteerdam een digitaal platform gemaakt met een overzicht van landelijke, regionale en gemeentelijke dienstverleners en organisaties. Bezoek de pagina Ondernemen in de toekomst op de gemeentelijke website voor meer informatie.

Rotterdam geeft ruimte

Heb je een innovatief en coronagerelateerd idee waarvan je wilt weten hoe de gemeente hierin kan faciliteren? Mail je vraag of suggestie naar het Coronaloket via Rotterdam Geeft Ruimte en de gemeente kijkt of ze je verder op weg kan helpen.

Maatwerk gemeentebelastingen

Kleine zelfstandigen (ondernemers) kunnen kwijtschelding aanvragen alleen voor hun privé-aanslagen (d.w.z. afvalstoffenheffing). De aanvraag tot kwijtschelding mag worden ingediend voor alle openstaande vorderingen waarvoor de aanvraag nog niet eerder op een inhoudelijke grond is afgewezen.

Andere zakelijke belastingen of heffingen dienen te worden voldaan. Daarbij kunnen maatwerkafspraken worden gemaakt, gebaseerd op de situatie van de ondernemer. Die afspraken kunnen bestaan uit uitstel van betaling of een betalingsregeling met (ruimere) betalingstermijnen. Verder is een crediteurenakkoord (ook wel kwijtschelding in zakelijke sfeer genoemd) een optie.

Bezoek de pagina over gemeentebelastingen op de website van de gemeente.

Heb je vragen of wil je een maatwerkafspraak maken? Bel met 14010.

Voor een overzicht van alle (financiële) hulp voor ondernemers zie onze wegwijzer.

Horeca

De horeca is flink geraakt door de gevolgen van het coronavirus. Op deze pagina bieden we horecaondernemers informatie over de regelingen en de actuele coronamaatregelen.

Evenementen

Evenementenorganisaties kunnen op deze pagina terecht voor actuele informatie.

Cultuur

De gevolgen van de coronacrisis zijn ook in de culturele en creatieve sector goed voelbaar. Op deze pagina bieden we culturele organisaties, kunstenaars en makers actuele informatie over de financiële regelingen en de coronamaatregelen.

Sport(ondernemers)

Na de persconferentie van 26 november zijn de mogelijkheden voor sporten gewijzigd. Een coronatoegangsbewijs is verplicht bij binnensportlocaties, inclusief sportkantines (met uitzondering van afhalen), kleedkamers en andere faciliteiten, vanaf 18 jaar. Een coronatoegangsbewijs is verplicht voor amateursporters vanaf 18 jaar die gebruik maken van faciliteiten binnen op sportlocaties, zoals kleedkamers en de sportkantine.

Na 17.00 uur kan er niet meer gesport worden op binnen- en buitensportlocaties.
Georganiseerd buiten sporten na 17.00 uur is toegestaan met maximaal 4 personen (exclusief instructeur) en op 1,5 meter afstand.

Sport (verenigingen en kantines)

Ook sportverenigingen en -kantines zijn financieel geraakt door de maatregelen om het coronavirus in te dammen. Op de pagina van Rotterdam Sport Support vind je informatie over (financiële) regelingen, het noodfonds en coronamaatregelen. Coronagerelateerde vragen mail je via de button hieronder of stel je telefonisch aan medewerker René Biemans op 06 23 82 58 15. Ook als je even wil sparren of jouw zorgen over de club wilt delen, kun je bij hem terecht.

Covid-19 information in your own language

If you want to read this information in your own language click on the button 'Vertalen' on top of this page.

Meer informatie

Zie voor een overzicht van alle maatregelen rondom het coronavirus de wegwijzer voor ondernemers op deze site.

Alle hulp op een rij biedt een overzicht van alle hulp voor ondernemers, zowel de landelijke regelingen als de extra voorzieningen van de gemeente Rotterdam.

Een overzicht met uitleg van de nu nog geldende regelingen staat op de pagina 'Veel gestelde vragen van ondernemers'