Moet de Rijksoverheid een evenement dat je organiseert verbieden door coronamaatregelen? Dan maakt de subsidieregeling evenementen het mogelijk om jouw gemaakte kosten te vergoeden. De rijksoverheid biedt zo meer perspectief voor de evenementensector en voor de samenleving. Lees de vragen en antwoorden over de regeling.
Dit gold al voor evenementen die stonden/staan gepland van 10 juli tot en met 31 december 2021. Voor evenementen in 2021 kun je geen aanvraag meer indienen.
De regeling wordt nu verlengd voor evenementen tot en met september 2022, met aangepaste voorwaarden.
Verlenging met aangepaste voorwaarden voor evenementen in 2022
Het kabinet heeft besloten om evenementen te verbieden tot 14 januari 2022. Dit raakt de evenementensector hard. Vanwege dit besluit en de lange voorbereidingstijd om een evenement te organiseren, heeft het kabinet besloten om de subsidieregeling evenementen voor evenementen in 2022 aan te passen.
Het kabinet verhoogt het subsidiepercentage naar 100% van de gemaakte subsidiabele kosten.
Alle voorgenomen aanpassingen vereisen goedkeuring van de Europese Commissie.
Hiervoor gelden wel aangepaste voorwaarden:
De subsidie voor evenementen tijdens een evenementenverbod in Q1 2022 wordt 90% (gift), met een lening voor de resterende 10%.
De subsidie voor evenementen tijdens een evenementenverbod in Q2 en Q3 2022 wordt 80% (gift), met een lening voor de resterende 20%.
Voor de verlenging wordt zo snel mogelijk een aangepaste subsidieregeling gemaakt. Je kunt op dit moment nog geen subsidieaanvraag voor 2022 indienen. Zodra er meer informatie is, lees je dit op deze pagina.
Veelgestelde vragen
Deze regeling maakt het mogelijk om gemaakte kosten van organisatoren te vergoeden als de Rijksoverheid het evenement moet verbieden vanwege de coronasituatie.
Bij het ontwikkelen van een zonnedak in een huurder/verhuurder situatie komt wat meer kijken. Neem als eerste contact op met de pandeigenaar om te weten te komen of hij positief staat tegenover het plaatsen van zonnepanelen. Zonder zijn medewerking wordt het kansloos. Ga samen om tafel en bespreek in alle openheid de wensen en zorgen. Wie gaat investeren? Wie heeft baat bij de opbrengsten/besparingen en hoe worden deze verdeeld? Wie is aansprakelijk voor het zonnesysteem? Wat als de huurder vertrekt? Wat eist de opstalverzekering? Hoe leggen we afspraken vast? Ook hier kunnen de zon adviseurs je bij helpen. Bij strandtent Uluwata Beach is het gelukt.
Afhankelijk van waar de zonnepanelen precies komen is er mogelijk een vergunning nodig. Neem in ieder geval contact op met DCMR, zij kunnen aangeven welke aanvullende eisen er dan van toepassing zijn.
Een zonnesysteem is een flinke investering en van een kwalitatief zonnesysteem mag je verwachten dat het jarenlang probleemloos ‘draait’. We begrijpen dat je dan niet met de eerste de beste solar installateur in zee wil gaan. Er zijn in Nederland vele solar installateurs; grote en kleine, lokale en internationale spelers. De een is bijzonder goed in zonnesystemen voor woningen, de ander is gespecialiseerd in projecten vanaf 5.000 panelen en er zijn er ook die zich op complexe daken hebben toegelegd.
Voor iedere situatie is een geschikte partner te vinden. Referenties zijn daarbij erg belangrijk. Misschien heeft een buur-bedrijf al zonnepanelen naar tevredenheid? De zon adviseurs van de gemeente helpen je graag bij het selecteren en contracteren van een goede leverancier.
Over het algemeen worden zonnesystemen nu al binnen 2 tot 5 jaar terugverdiend en gaan ze ruim 20 jaar mee. Des te eerder je zelf gaat opwekken, des te eerder daalt je energienota en verduurzaam je je bedrijfsvoering. Veel ondernemers geven juist aan “Dit had ik veel eerder moeten doen!”.