Subsidieregeling bij verplicht annuleren evenement

Moet de Rijksoverheid een evenement dat je organiseert verbieden door coronamaatregelen? Dan maakt de subsidieregeling evenementen het mogelijk om jouw gemaakte kosten te vergoeden. De rijksoverheid biedt zo meer perspectief voor de evenementensector en voor de samenleving. Lees de vragen en antwoorden over de regeling. 

subsidieregeling evenementen

Dit gold al voor evenementen die stonden/staan gepland van 10 juli tot en met 31 december 2021. Voor evenementen in 2021 kun je geen aanvraag meer indienen.

De regeling wordt nu verlengd voor evenementen tot en met september 2022, met aangepaste voorwaarden.

Verlenging met aangepaste voorwaarden voor evenementen in 2022

Het kabinet heeft besloten om evenementen te verbieden tot 14 januari 2022. Dit raakt de evenementensector hard. Vanwege dit besluit en de lange voorbereidingstijd om een evenement te organiseren, heeft het kabinet besloten om de subsidieregeling evenementen voor evenementen in 2022 aan te passen.

Het kabinet verhoogt het subsidiepercentage naar 100% van de gemaakte subsidiabele kosten.

Alle voorgenomen aanpassingen vereisen goedkeuring van de Europese Commissie.

Hiervoor gelden wel aangepaste voorwaarden:

  • De subsidie voor evenementen tijdens een evenementenverbod in Q1 2022 wordt 90% (gift), met een lening voor de resterende 10%.
  • De subsidie voor evenementen tijdens een evenementenverbod in Q2 en Q3 2022 wordt 80% (gift), met een lening voor de resterende 20%.

De Aanvullende Tegemoetkoming Evenementen (ATE) biedt steun aan organisatoren van evenementen die niet in aanmerking komen voor de subsidieregeling evenementen (TRSEC). 

Voor de verlenging wordt zo snel mogelijk een aangepaste subsidieregeling gemaakt. Je kunt op dit moment nog geen subsidieaanvraag voor 2022 indienen. Zodra er meer informatie is, lees je dit op deze pagina.

Veelgestelde vragen

Deel deze pagina