Digitale bereikbaarheid

Zonder toegang tot open en veilige digitale netwerken en diensten is er geen digitale samenleving en bedrijvigheid mogelijk.

We zijn steeds vaker online en willen continue bereikbaar zijn. Zowel zakelijk als privé. Ook groeit het aantal apparaten dat verbonden is met het internet, het Internet of Things (IoT). En dat biedt kansen voor ondernemers.

In Rotterdam willen we dat bewoners en bedrijven optimaal bereikbaar kunnen zijn. Een goede infrastructuur, zowel mobiel als vast is hiervoor de noodzakelijk. Zakendoen zonder een mobiele verbinding is bijna ondenkbaar. Daarom hebben we ook in de toekomst een snelle en stabiele netwerken nodig: glasvezel en het 5G-netwerk.

Wat doet Rotterdam voor ondernemers m.b.t. digitale bereikbaarheid? Ten eerste snappen we waar het over gaat en hebben via onze contacten bij telecomproviders en landelijke beleidsmakers toegang tot informatie en mogelijkheden om de belangen van ondernemers en bewoners naar voren te brengen. Ten tweede faciliteren we de aanleg van digitale infrastructuren zo optimaal mogelijk. Mag dan alles zomaar? Nee uiteraard niet, maar denken mee vanuit de mogelijkheden die er zijn.

Waarom vindt de gemeente Rotterdam dit belangrijk? Geen bedrijf kan meer zonder stabiele en betaalbare toegang tot de digitale snelweg; het is vaak een randvoorwaarde om zaken te doen. Daarom vindt de gemeente Rotterdam het belangrijk dat dit in de hele stad goed beschikbaar is.

Meer informatie over glasvezel en 5G kunt u vinden op aparte informatiepagina’s die we daarvoor hebben gemaakt.

Een lijst van thema’s

Een lijst van berichten

 • CENT-R in de wijk Reyeroord

  In gesprek met Virgil Warnars Virgil Warnars, CSO Lightwell, geeft hij zijn visie op de samenwerking met de gemeente Rotterdam en welke hindernissen nog te verwachten zijn voor een succesvolle…

  Thema’s:
  • Digitaal
 • Edwin van Schajik Richard Boogaard staan voor Van Nelle Fabriek

  Op het terrein van de Van Nelle Fabriek staat sinds 2009 ook het datacenter van Smartdc. Een datacenter dat één van de grootste in de regio is, met een vloeroppervlak…

  Thema’s:
  • Digitaal
 • Ilham Bidaoui (31) begon een jaar geleden als zelfstandig ondernemer. Haar bedrijf Mon Bladi (wat ‘mijn land’ betekent) startte met de verkoop van authentieke en natuurlijke Marokkaanse bakmixen. Ilham vertelt…