Fonds Vitale Kerngebieden

Ontdek het Fonds Vitale Kerngebieden – een belangrijk onderdeel van onze aanpak Vitale Kerngebieden. Dit fonds opent de deur naar strategische vastgoedinvesteringen op belangrijke locaties. We kopen en renoveren of transformeren panden. Ons doel? Het bestrijden van leegstand, het voorkomen van ondermijning en het verrijken van het aanbod. Sommige panden blijven tijdelijk in handen van de gemeente, maar we streven er altijd naar ze binnen vijf jaar te verkopen. Zo geeft het fonds een extra boost aan de Rotterdamse winkelstraten.

Uitgelicht

Een lijst van Regelen-onderwerpen

Werking van het fonds

Met het fonds krijgt de gemeente meer regie over de aanpak van winkelstraten. In dit fonds investeert de gemeente 9 miljoen euro. Dat bedrag wordt gefinancierd uit de verkoopopbrengst van Eneco. Daarnaast zoekt het college versterking van het fonds bij partners zoals het Rijk, regio en private investeerders. De Metropoolregio Rotterdam Den Haag heeft al een bijdrage toegezegd. Het fonds is van tijdelijke aard. Het blijft maximaal 15 jaar bestaan en zal maximaal 18 miljoen euro vermogen hebben.

Vitale Kerngebieden

Het fonds is onderdeel van de aanpak Vitale Kerngebieden, dat als doel heeft om leegstand te bestrijden en winkelgebieden om te vormen naar bruisende ontmoetingsplekken met een goede mix van woningen, winkels, horeca en maatschappelijke voorzieningen.

Investeringscommissie

De investeringscommissie analyseert iedere aanvraag binnen het fonds van begin tot eind, van aankoop tot geplande verkoop. Zij bekijken of de aanvraag een concrete integrale businesscase is.

Flyer Fonds Vitale Kerngebieden

Meer lezen over het fonds? Download dan hieronder de informatie flyer.

Wat kun jij doen?

De gemeente is altijd op zoek naar geschikte panden om vanuit het fonds aan te kopen. Dus heb je een leegstand pand op het oog, of heb jij zo’n pand in uw portefeuille? Wij komen graag met je in contact om de mogelijkheden te bekijken.

Neem gerust contact met ons op via fondsvitalekernenSO@rotterdam.nl.