Hoe maak jij winst met impact?

Je onderneming en de stad worden mooier en beter als we niet alleen bewegen vanuit financiële winst maar juist vanuit sociale vooruitgang. Door te investeren in onbenut talent en impactvolle projecten en door voortaan duurzaam, lokaal en goed in te kopen. Benieuwd wat jij kunt doen? Laat je inspireren om zelf een steentje bij te dragen aan een mooie en betere stad.

/

Winst maken met impact

  • Met inclusief personeel aannemen

Laat jij personeel groeien, dan laat personeel jou groeien! Investeer in talent en kies voor werknemers die graag willen werken, maar waar het af en toe nog niet lukt. Geef net als SDW kansen aan degenen die het nodig hebben en creëer een betrokken team.

  • Met goed inkopen

Door goed inkopen maak je als ondernemer op veel fronten impact. Wil je als ondernemer maatschappelijke impact maken? Voor Goed denkt graag met je mee!

  • Met een maatschappelijke bijdrage

Met een product of dienst kan je als ondernemer écht een verschil maken. Heat and Eat helpt mensen die het even minder hebben aan een lekkere maaltijd. Als horecaondernemer kan je bijvoorbeeld hierin bijdragen door een warme plek en maaltijd aan te bieden.

  • Met een impactvolle investering

Door via Rikx te investeren in impactvolle ondernemers maak je samen impact! Dankzij investeringen kan bijvoorbeeld JINC zich inzetten om jongeren die opgroeien in wijken met sociaal-economische achterstand een goede start te geven op de arbeidsmarkt.

  • Met social return

Heb je een social return afspraak met Gemeente Rotterdam? Via verschillende wegen kan je hiermee veel impact maken. Bijvoorbeeld door impactvol te investeren via Rikx of door iemand aan te nemen met een afstand tot de arbeidsmarkt via Werkgevers Servicepunt Rijnmond.

Uitgelicht

Een lijst van Regelen-onderwerpen

WerkgeversServicepunt Rijnmond bemiddelt tussen ondernemers en personeel

In een steeds sneller veranderende wereld waarin banen verdwijnen en nieuwe functies verschijnen, is WerkgeversServicepunt Rijnmond het vaste aanspreekpunt voor werkgevers met een sociaal hart. Samen met jou helpt WerkgeversServicepunt Rijnmond mensen die zelf geen werk kunnen vinden of (tijdelijk) hun baan verliezen aan een passende werkplek.

Rikx helpt deze impact makers te groeien door ze te koppelen aan betrokken bedrijven

Rikx laat impact makers groeien! Door betrokken bedrijven een slimme manier te bieden om in hun projecten en initiatieven te investeren. Dit doet Rikx met de unieke Rikx methodiek, die iedere investering omzet in gegarandeerde impact! Of je nou je social return opgave wilt invullen, je MVO-ambitie wilt uitdragen of dat je jouw maatschappelijke bijdrage aan de stad wilt leveren: door te investeren via Rikx maak je gegarandeerd impact in het leven van je stadsgenoten!

Zelf aan de slag met Voor Goed

Met jouw Rotterdamse bedrijf ook een maatschappelijke bijdrage leveren? Het is echt makkelijker dan je denkt. Voor Goed denkt graag met je mee! Voor Goed is de aanjager van sociaal ondernemerschap in Rotterdam. Ze is er voor alle bedrijven die een positieve bijdrage willen leveren in en aan de stad.

Goed aannemen tool

Gebruik de Goed Aannemen tool en ontdek hoe je een OPwerker – een werkzoekende met onbenut potentieel – kunt aannemen!

Rijnmonds Arbeidsmarkt Perspectieffonds (RAP)

Het Rijnmonds Arbeidsmarkt Perspectieffonds (RAP) biedt ondernemers in Rotterdam en omgeving de kans om bij te dragen aan de werkgelegenheid in cruciale sectoren. Het is een samenwerking tussen regiogemeenten, bedrijven, onderwijsinstellingen en arbeidsmarktpartner en stimuleert ondernemers om innovatieve oplossingen te ontwikkelen voor de snel veranderende arbeidsmarkt.

Impactvolle ondernemingsverhalen

Nieuws

Ben jij opdrachtnemer van de gemeente?

Koopt de gemeente in bij jouw bedrijf? Dan vraagt de gemeente om social return. Ook dat is sociaal ondernemen. Wat dat betekent en op welke manieren je dat kunt doen, zie je in dit filmpje.

Deze inhoud is beschikbaar wanneer de cookies geaccepteerd zijn.

Impact ondernemen

Meer sociaal nieuws in onze nieuwsbrief

Rotterdam is continu in beweging. Er gebeurt van alles. Ook op het gebied van sociaal ondernemen. Op Ondernemen010 willen we ondernemers optimaal informeren, maar ook inspireren en op weg helpen binnen geldende wet- en regelgeving en met de juiste persoon bij de gemeente in contact brengen. Met de nieuwsbrief van Ondernemen010 blijf je als impact ondernemer op de hoogte van wat er speelt in ondernemend Rotterdam. Als je niks wilt missen, schrijf je je in op de Ondernemen010 nieuwsbrief en ontvang je maandelijkse het laatste portie nieuws uit Rotterdam. Mis niks en schrijf je in!!

Contactpersoon