Foto: Flower Turbines

Flower Turbines

8 december 2020

Vertalen

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Flower Turbines produceert kleine, verticale windmolens in de vorm van een tulp. De windmolens zijn stil, efficiënt en nemen weinig ruimte in beslag. Per vierkante meter leveren de turbines bij voldoende wind meer energie op dan zonnepanelen. Daarnaast zorgt het ontwerp voor een esthetisch aantrekkelijk beeld. Dit maakt dat de turbines makkelijk inpasbaar zijn in de gebouwde omgeving en een aanvulling of een alternatief op zonne-energie kunnen zijn.

Verdere ontwikkeling van de aaibare windturbine

Roy Osinga, Directeur EU van Flower Turbines, vertelt over de ontwikkeling van het bedrijf. “Twee jaar geleden werd de nieuwe technologie gescout door PortXL, een innovatieprogramma voor de haven, waarna het bedrijf is ontstaan. Momenteel zijn we van startup naar scale-up aan het groeien. De technisch ontwerpen gaan we nu perfectioneren richting de lange termijn.”

De turbines zijn al op de markt in twee maten: één meter en drie meter hoog. Met de SES-subsidie gaat Flower Turbines een pilot draaien met de grootste turbine van zes meter hoog. Op de Maasvlakte en in de gebouwde omgeving zal een turbine geplaatst worden om verder onderzoek te doen naar de opbrengsten, het ontwerp en de haalbaarheid van het inzetten van het model op grote schaal. Bedrijvenparken of appartementencomplexen kunnen dan voorzien worden van windenergie.