Foto: MHI Vestas

Hygro

8 december 2020

Vertalen

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Hygro is één van de zes partijen binnen het consortium dat een offshore waterstofmolen ontwikkelt. Samen met TNO, Boskalis, Visser Smit Hanab, MHI Vestas en Soluforce werkt het aan een nog niet eerder gerealiseerde combinatie. De windturbine produceert waterstof door middel van elektrolyse. De waterstof zal op zee worden geproduceerd en met pijpleidingen naar land worden getransporteerd.

Waterstof heeft de toekomst

Volgens Jan-Willem Langeraar, Director Business Development bij Hygro, wekt de synergetische oplossing 40% meer energie op en kan het tegen 35% lagere kosten aan de eindgebruiker leveren. Dit vergeleken met windturbines die elektriciteit aan het net leveren. Waterstof heeft de toekomst, denkt Langeraar: “Waterstof wordt steeds betaalbaarder en zal binnenkort goedkoper zijn dan elektriciteit en diesel.”

Demonstratieturbine in Rotterdamse haven

Met de Smart Energy Systems subsidie gaat Hygro op zoek naar een geschikte locatie voor een demonstratieturbine in de haven van Rotterdam. De Rotterdamse haven is een uitstekende locatie omdat de Rotterdamse industrie in deze pilot fase direct kan meeprofiteren van de geproduceerde waterstof. “Maar ook als de turbines op zee staan is de Rotterdamse haven, met heel veel overslag, doorslag en industrie een extreem logische plek om de waterstof te laten aanladen”, zegt Langeraar. Naast het zoeken van het een geschikte locatie zal er engineering nodig zijn om de turbine zonder kinderziektes werkend te krijgen. Zo kunnen de turbines in een later stadium zonder kleine technische problemen op grotere schaal geproduceerd worden.