Life Sciences & Health

Vertalen

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

In Rotterdam zijn ruim 1.900 organisaties en instellingen actief in Life Sciences & Health. Daarmee is de sector goed voor 41.000 banen en een marktaandeel van 10% in Nederland.

Rotterdam heeft één van de meest toonaangevende Life Sciences & Health netwerken van heel Nederland.

Naast deze grote groep van organisaties die zich echt alleen maar op Life Sciences & Health richten, is er uiteraard ook een zeer groot netwerk van ICT-organisaties, werkgelegenheidsadviseurs en bijvoorbeeld ontwerpbureaus die deze sector mede vormgeven en ontwikkelen. De Life Sciences & Health sector is dan ook niet alleen één van de grootste werkgevers van de stad, maar ook één van de belangrijkste economische sectoren voor de regio Rotterdam.

Carriérekansen en opleidingen

De sector biedt uitstekende carrièrekansen en opleidingen op allerlei niveaus. Er zijn diverse incubators die innovatieve start ups
stimuleren om verder te groeien en kansen te pakken. Begin dit jaar is de Life Sciences & Health Hub in de Rotterdam Science Tower gelanceerd, waar tal van activiteiten plaatsvinden. De Hub wordt regelmatig gebruikt voor evenementen, workshops en bezoeken van (buitenlandse) delegaties. Daarnaast worden er netwerkevents georganiseerd bij het Erasmus Centre for Entrepreneurship en het Cambridge Innovation Center.

Groeien en ontwikkelen

Zowel voor startups, als voor het MKB (en groter) is er in Rotterdam ruimte om verder te groeien en te ontwikkelen. Eind 2016 is het Life Sciences & Health fonds Swanbridge gelanceerd; een fonds dat tot doel heeft meer startende bedrijven en succesvollere startups met doorgroeimogelijkheden in Rotterdam te faciliteren.

Meer informatie vindt u op de website van Life Sciences & Health 010.