Rotterdam, de maritieme hoofdstad van Europa

Vertalen

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

De regio Rotterdam biedt de meest complete maritieme sector van Europa: van bekende bedrijven uit haven en industrie tot de bijna onzichtbare maritieme zakelijke dienstverleners.

Daarom lanceerden het Havenbedrijf Rotterdam, Rotterdam Partners, de samenwerkende Drechtsteden en de gemeente Rotterdam in 2017 Rotterdam: Maritime Capital of Europe. Een nationale en internationale profileringsstrategie die méér doet dan nieuwe bedrijven aantrekken.

Rotterdam Maritime Board

Achter Maritime Capital of Europe steekt ook de Rotterdam Maritime Board. Een adviesorgaan met ruim 25 prominenten die samen de maritieme sector vertegenwoordigen in overleggen en adviezen richting onder andere de gemeente Rotterdam en de Drechtsteden. De Maritime Board zal ook actief ontwikkelingen starten die de maritieme sector verder helpen.

Rotterdam Maritime Office

De Rotterdam Maritime Office treedt op als secretariaat voor de Maritime Board. Daarnaast is de Maritime Office aanspreekpunt voor bedrijven uit de regio met nieuwe behoeften of vragen én voor nieuwkomers in de regio. De Maritime Office werkt nauw samen met bekende partijen als het Havenbedrijf Rotterdam, Rotterdam Partners en DEAL Drechtsteden.
 

Meer informatie

Meer informatie over de maritieme sector van Rotterdam vindt u op rotterdammaritimecapital.com.

Port XL

Maritieme innovaties op water én land