Port XL

Vlnr: Wim Hoogendoorn (gemeente Rotterdam) en Harold Lever (directeur Arkom Windpower)

Vertalen

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Vijftien nieuwe samenwerkingen voor maritieme innovatie op het water en het land. Van slimme, snellere techniek tot kostenbesparende technologieën die helpen milieunormen te halen.

De PortXL-editie van 2018 leverde vijftien startpunten op voor nieuwe bedrijven. Van Oord start een pilot met Ionada voor de test van Semi-Dry-Scrubbing-techologie, die tot 50% brandstof kan helpen besparen én zorgt dat je de IMO 2020 emissievoorschriften (0,5% zwavel) haalt. Het Havenbedrijf start trajecten rond duurzamere betonoplossingen voor kademuren met ECOncrete en blockchain-oplossingen voor havengelden met CargoLedger.

De gemeente Rotterdam is sinds 2017 trotse partner van PortXL. Dit jaar onderzoekt de gemeente de toepassing van de windturbines van Arkom Windpower in bebouwde omgeving en de voordelen van MapGage. MapGage integreert asset en projectdata voor asset managers, vanuit verschillende bronnen.

Over PortXL

De partners in PortXL begeleiden jaarlijks een selecte groep start-ups en scale-ups tijdens een versnellingsprogramma van drie maanden. Ondernemers van over de hele wereld worden – na een handmatige selectie uit duizenden potentiële deelnemers – in Rotterdam klaargestoomd voor de volgende stap in hun ontwikkeling. Met dit doel is PortXL opgestart door onder andere Van Oord, de Rabobank en het Havenbedrijf Rotterdam.

Tijdens de Shakedown kregen de deelnemers een publiek van ruim 500 havenexperts en maritieme prominenten. Ruim 50 start-ups toonden hun innovaties in Blockchain, Emissie Reductie, Cyber Security en Duurzame Energie.