Smart City

Vertalen

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Nieuwe kansen in de stad. Digitale ontwikkelingen en doorbraken creëren nieuwe kansen voor ondernemers.

Of u als ondernemer nu nieuwe technieken en digitale diensten ontwikkelt en aanbiedt, of ze gebruikt in uw bedrijf: ze maken uw bedrijf en onze stad mooier, slimmer en klaar voor de toekomst.

In Rotterdam wordt bewust en actief gewerkt aan het voorbereiden van bewoners en bedrijven en de stad als geheel op de Next Economy. Belangrijk onderdeel zijn digitale ontwikkelingen als drager van nieuwe kansen en potentie.

Ontwikkelingen

Ontwikkelingen als The Internet of Things, blockchain, urban big data en supersnel en veilig internet maken nieuwe toepassingen mogelijk voor handel, beheer en betaling. Net als de opkomt van internet zo’n twintig jaar geleden, zullen hierdoor nieuwe diensten en verdienmodellen ontstaan en oude verdwijnen.

De ontwikkelingen komen in hoog tempo op ons af. Verschillende ondernemers en organisaties zien hierin kansen en begrijpen dat niets doen geen optie is. In Rotterdam vinden we innovatie bij uiteenlopende innovatiehubs, zoals BlockLab, Verkeersonderneming en Erasmus Centre for Entrepreneurship.

Binnen die hubs lopen uiteenlopende programma’s om start-ups op weg te helpen richting werkende producten, het bereiken van markten of het maken
van de volgende stap in een scale-up traject.

Contact

Wilt u meer weten over Rotterdam Smart City? Neem dan contact op met de programmamanager Frank Vieveen.