>
Foto: gemeente Rotterdam

Duurzaamheid

Vertalen

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

In Rotterdam werken we aan een gezellige, groene en gezonde stad. We experimenteren en vernieuwen.

Toekomstbestendig

En we zorgen dat we kansen pakken voor economische groei. Door voor en vooral mét Rotterdammers te investeren in duurzaamheid werken we aan een gezonder en toekomstbestendiger Rotterdam voor iedereen. Met als doel een schonere lucht, een lagere energierekening en meer banen. Dat doen we met elkaar. Met Rotterdammers, ondernemers, de gemeente, provincie, het Rijk en verschillende (kennis)instellingen.

Transitie

Met het programma Duurzaam dragen wij bij aan de transitie naar een nieuwe, duurzame economie. Dat doen wij enerzijds door ruimte te bieden aan nieuwe, duurzame innovatieve bedrijvigheid en anderzijds door de bestaande Rotterdamse economie, die nu nog zwaar leunt op fossiele bronnen als olie, kolen en gas, toekomstbestendiger te maken.

Clean tech-economie

Wij bevorderen de totstandkoming van een nieuwe, Clean Tech economie, gericht op toepassing van duurzame innovaties op bijvoorbeeld het gebied van de biobased economy, de circulaire economie of op het terrein van stedelijk watermanagement, waterveiligheid en deltatechniek. Door de regio als proeftuin in te zetten, kunnen we toegepaste technologieën testen, opschalen en vermarkten.