>
Foto: gemeente Rotterdam

Duurzaam ondernemen

Vertalen

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

In Rotterdam werken we aan een gezellige, groene en gezonde stad.

We experimenteren en vernieuwen.

Toekomstbestendig

En we zorgen dat we kansen pakken voor economische groei. Door voor en vooral mét Rotterdammers te investeren in duurzaamheid werken we aan een gezonder en toekomstbestendiger Rotterdam voor iedereen. Met als doel een schonere lucht, een lagere energierekening en meer banen. Dat doen we met elkaar. Met Rotterdammers, ondernemers, de gemeente, provincie, het Rijk en verschillende (kennis)instellingen.

Transitie

Met het programma Duurzaam dragen wij bij aan de transitie naar een nieuwe, duurzame economie. Dat doen wij enerzijds door ruimte te bieden aan nieuwe, duurzame innovatieve bedrijvigheid en anderzijds door de bestaande Rotterdamse economie, die nu nog zwaar leunt op fossiele bronnen als olie, kolen en gas, toekomstbestendiger te maken.

Multifunctionele daken

Bij multifunctionele daken is het beter om te denken in (maatschappelijke) waarde dan in kosten en terugverdientijd. Veel dakfuncties hebben namelijk positieve effecten, maar deze zijn niet altijd makkelijk in geld uit te drukken.

Het LIFE@Urban Roofs project heeft een digitale tool multifunctionele daken ontwikkeld om deze (maatschappelijke) waarde in geld uit te drukken. Hiermee kan per gebouw onderzocht worden welke combinatie van kleuren voor de meeste waarde zorgt.

Toelichting rekemmodule Life-Urban Roofs (PDF 593.0K)

Download de toelichting met uitleg over de digitale tool

Clean tech-economie

Wij bevorderen de totstandkoming van een nieuwe, Clean Tech economie, gericht op toepassing van duurzame innovaties op bijvoorbeeld het gebied van de biobased economy, de circulaire economie of op het terrein van stedelijk watermanagement, waterveiligheid en deltatechniek. Door de regio als proeftuin in te zetten, kunnen we toegepaste technologieën testen, opschalen en vermarkten.