>
Foto: Rijk Zwaan

Food

Vertalen

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Rotterdam en de regio is hét logistiek centrum en de favoriete vestigingslocatie voor de foodsector in Nederland.

Voedselketen

De gehele voedselketen wordt hier vertegenwoordigd; zaadveredeling, primaire productie, levensmiddelenindustrie, groothandel, geconditioneerde logistiek, research en development, en ingrijpende toegevoegde waarde activiteiten. In de regio Rotterdam zijn 6.100 food bedrijven gevestigd, met circa 43.000 werknemers en een omzet van 24,5 miljard euro.

Vestigingsplaats

De Rotterdamse regio is de favoriete vestigingsplaats en de logistieke draaischijf van de voedselsector in Nederland en is hiermee de bakermat voor de ontwikkeling, innovatie en transformatie van deze sector. Deze potentie moet benut worden als economische motor voor de regionale economie, met een groot potentieel voor de regionale arbeidsmarkt. De Rotterdamse regio bevoorraadt vele Europese steden met verse groente en fruit. De Rotterdamse haven is de op één na grootste exporthaven van groente en fruit ter wereld. Rotterdam is koploper op het gebied van innovatie en duurzaamheid en doet er alles aan om deze positie te behouden (futureproof).

Innovatie

Hoe zorgen we ervoor dat in 2050 de wereldbevolking van 9 miljard personen toegang heeft tot voldoende gezond en veilig voedsel? Dit vraagt om innovatieve oplossingen. Oplossingen die dagelijks door food bedrijven en kennisinstellingen in de Rotterdamse regio worden ontwikkeld en overal ter wereld worden toegepast.

Samenwerking

De gemeente Rotterdam werkt samen met partners, waaronder verschillende ondernemers en kennisinstellingen uit Rotterdam en de regio aan het Rotterdam Food Cluster.

Meer informatie?

Meer informatie vind je op de website van het Rotterdam Food Cluster.