>

Beak Food & Drinks

Vertalen

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

kleurrijk Urban Retreat

Baek Food & Drinks is een kleurrijk Urban Retreat op de grijze Blaak in Rotterdam, opgezet door twee goede vrienden.

Peter Putkamer en Joost van Santen zijn twee goede vrienden en eigenaar van deze smakelijke eetgelegenheid. Zij liepen al jaren rond met het idee een eigen onderneming te starten. Na vijf jaar hard sparen hebben zij de stap genomen en hun droom kunnen verwezenlijken. Bij Baek kan je terecht voor een ontbijtje, lunch, borrel of diner.

Het idee

Tijdens een vakantie in Manchester (GB) zijn de heren op aandringen van vrienden naar een hamburgerrestaurant gegaan. ‘Die moest je gezien hebben! Op zondagmiddag staan bezoekers er in lange rijen voor de deur.’ De nieuwsgierigheid was gewekt, dus op naar die toko. Het waren niet de hamburgers die indruk op hen maakten, maar juist de relaxte sfeer. Een huiskamergevoel en men nam er de tijd voor een leuk gesprek met de gasten. Peter en Joost komen beide uit de horeca, maar zijn meer de traditionele zaken gewend. Dit idee sprak hun dus wel aan.

Waarin onderscheidt Baek zich?

Baek zit middenin het centrum tussen de grote pizzatenten en grote horecabedrijven, waar mensen een nummer zijn en waar je in de rij moet staan om een plekje te bemachtigen. Bij Baek willen de heren juist goede service bieden en contact hebben met de gasten. Op die manier willen de heren werken aan een langdurige relatie en hopen zij dat de gast terug komt. Bijvoorbeeld door verhalen van gasten te onthouden, maar ook door hen te herkennen en weten wat hun favoriete drankje is. 'We geven ze onze gasten ook suggesties voor lunch of diner, omdat we weten wat de smaak van de gast is. Nog een leuk voorbeeld is dat de buren hier vaak met hun hond komen, wij zorgen dat we ook voor de hond wat lekkers in huis hebben en we leveren zelfs een hondenoppas als dat nodig is'. Dat zijn de extraatjes die het leuk en persoonlijk maken. Dat is Baek Food & Drinks. Een huiselijke sfeer, persoonlijke aandacht en echt een familieplek.

Je moet ambitieus zijn, jezelf doelen stellen en vooruit durven kijken.

Peter Putkamer - Beak Food & Drinks

Trots

Peter en Joost zijn vooral trots dat het hun gelukt is om nu al bijna 1,5 jaar met succes open te zijn en dat ze inmiddels gegroeid zijn naar meer dan 50 zitplaatsen in hun eerste horecaonderneming. Trots zijn ze ook op het feit dat ze ook op het juiste moment en op de juiste plek, het pand mochten huren van de vorige eigenaar.

Wat is jullie gouden tip voor startende ondernemers?

Je moet ambitieus zijn, jezelf doelen stellen en vooruit durven kijken. Verzamel de juiste mensen om je heen om je doel te halen, want je kunt het niet alleen. En heb vooral vertrouwen in jezelf, maar ook in elkaar. Als je vertrouwen geeft en uitstraalt, dan krijg je dit ook zeker terug. Dat is de basis vertellen Peter en Joost.

Waar sta je over 5 jaar?

Dan zit Baek Food & Drinks nog steeds op deze plek. Binnenkort willen de heren een bedrijfsleider aannemen om meer tijd te hebben voor andere mooie ideeën.

Baek Food & Drinks en de Ondernemersbalie

Peter Putkamer heeft een persoonlijk gesprek gehad met een medewerker van de Ondernemersbalie.

Contact met de ondernemersbalie

mail de ondernemersbalie

06 - 192 872 33