>
Foto: Marché010

Marché010

Vertalen

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Starter van de maand januari 2018

Sinds september 2017 is Rotterdam een markthal rijker, Marché010. Initiatiefnemers Hakim Farkouchi en Nathalie Lauw bedachten samen een markthal in Rotterdam Noord te openen.

Een markt met echte verskramen, zoals op een reguliere markt. Na het zoeken van een geschikt pand kwamen ze terecht bij het pand aan de Vijverhofstraat.

De Agniessebuurt is een upcoming gebied. Steeds meer ondernemers willen zich in het gebied vestigen vertelt Nathalie. Een concept als Marché010 past perfect in het gebied. Marché010 heeft diverse verskramen en units waar gegeten en gedronken kan worden en waar lokale producten te verkrijgen zijn. Ook biedt de markthal startende ondernemers de ruimte om zich hier te vestigen tegen een aantrekkelijk tarief.

Maatschappelijke functie

Nathalie en Hakim willen graag de buurtbewoners uit de wijk betrekken. “We hebben onlangs een kunstproject uitgevoerd met dak- en thuislozen en zijn zij een samenwerking gestart met scholen uit de buurt. Marché010 biedt studenten de mogelijkheid om stage te kunnen lopen. Marché010 is een erkend leerbedrijf en werkt al met stagiairs onder andere van het Albeda college en de horecavakschool. Er is zelfs een unit voor de scholieren ingericht. Deze markthal heeft ook een sociale functie in de wijk. Buurtbewoners kunnen naast hun inkopen ook in contact komen met andere buurtbewoners. De hal biedt namelijk de ruimte om andere buurtbewoners te ontmoeten“.

Geef je droom niet op. Sta achter je idee en ga er 100% voor

Marché010

Trots

Nathalie omschrijft de markt als een ontmoetingsplek waar iedereen zich thuis moet voelen. “Wij willen laagdrempelig zijn en toegankelijk voor iedereen. Jong of oud en het maakt niet uit welke achtergrond iemand heeft. Iedereen moet zich hier welkom voelen. Door het aanbod van de diverse ondernemers die zich in Marché010 hebben gevestigd is dat ook terug te zien. Dus volgens mij is het goed gelukt, daar zijn we wel trots op”.

Ambitie

Hakim en Nathalie willen de Marché laten groeien en bloeien. In de toekomst hopen de twee ondernemers zeker nog meer vestigingen in Rotterdam te openen.

Tip

“Geef je droom niet op. Sta achter je idee en ga er 100% voor. Verzamel de juiste mensen om je heen die je verder kunnen helpen en adviseren. Blijf wel realistisch en gun jezelf de tijd om de onderneming zo goed mogelijk op te bouwen!”

Marché010 en de Ondernemersbalie

De initiatiefnemers hebben een adviesgesprek gehad met een medewerker van de Ondernemersbalie. Het concept is besproken en zij hebben de initiatiefnemers geadviseerd.