>
Foto: Gemeente Rotterdam

Sollicitatiemarkt

Vertalen

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Starter van de maand december 2017

Mourad El Mousatti studeerde Bedrijfskunde aan de Hogeschool Rotterdam. Tijdens zijn afstudeerperiode had Mourad moeite om een afstudeerplek te vinden.

Hij had vijftien sollicitatiebrieven geschreven en kreeg helaas geen enkele reactie. Vervolgens besloot hij om het anders aan te pakken. Hij stuurde zijn motivatie per video naar verschillende organisaties. Een goede zet! De organisaties die hij benaderde reageerden allemaal positief en hij werd uitgenodigd voor een gesprek. Een gat in de markt en hij besloot een eigen onderneming te starten. Naar aanleiding van deze ervaring is hij gestart met Sollicitatiemarkt.

Sollicitatiemarkt

Bij Sollicitatiemarkt draait alles om videosolliciteren. Niet alleen kandidaten passen deze methode toe, ook steeds meer grote organisaties stappen over op deze innovatieve wijze van solliciteren vertelt Mourad. Lichaamstaal en de wijze hoe iemand zichzelf presenteert zegt veel meer over een sollicitant dan een brief. Mourad is van mening dat een persoon met videosolliciteren een grotere kans krijgt om te laten zien wie iemand is. Daarnaast kunnen vooroordelen worden weggenomen. Naast het maken en adviseren met de video’s geeft ook workshops en begeleidt hij studenten van de Hogeschool Rotterdam.

Waar liep hij tegen aan

Mourad geeft aan dat hij  in de startfase veel te snel aan de slag is gegaan, zijn koers was nog niet duidelijk. Er zat geen goed plan achter, waardoor hij alle kanten op ging en geen duidelijke keuzes maakte. Als hij het opnieuw zou mogen doen, dan had hij veel meer tijd genomen om aan een goed plan te werken. Dat is dan ook gelijk een goede tip: neem de tijd en zorg voor een goed plan.

Ambitie

Mourad hoopt dat als men denkt aan videosolliciteren dat ze dan direct denken aan zijn bedrijf Sollicitatiemarkt. Hij wil  een begrip worden in Nederland. Daarnaast wil hij meerdere vestigingen in Nederland opzetten.

Trots

Hij doet echt iets wat hij leuk vindt en waar hij 100% achter staat. Hij is ook trots dat hij hiermee een maatschappelijke bijdrage levert. Hij staat voor gelijke kansen voor iedereen en door middel van zijn bedrijf kan hij een steentje bijdragen aan dit thema. Je wordt niet afgerekend op alleen je naam en de brief, maar het beeld vertelt wie jij echt bent.

Onlangs was Mourad ook te zien bij NOSop3.

Tips

Ga niet vanuit je huiskamer alles bedenken. Daarmee bedoelt hij dat je niet bang moet zijn dat je idee gestolen wordt. Praat met mensen over je ideeën en sta open voor feedback. Dat maakt jouw idee sterker. Ga op zoek naar een coach die een professionele kijk heeft op zaken en die jou verder kan helpen.