>

Soupaholic

Vertalen

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Soupaholic is het bedrijf van Collette Hennekam

Ik sta met mijn foodtruck in de voortuin van het Erasmus MC. Ik wil het medisch personeel en de studenten in de omgeving verleiden met gezond eten en soep hip maken. Het zijn andere soepen dan die je thuis maakt, het zijn aparte dikke maaltijdsoepen.

Hoe ben je tot dit idee gekomen?

Ik heb bij het Ro Theater gewerkt en moest daar de lunch verzorgen voor de acteurs. Mij werd gevraagd vegetarische soepen te maken die ook nog eens vers moesten zijn, de ene keer voor 50 personen en de andere keer voor 75 personen. Ik ben gaan experimenteren met peulvruchten en ontdekte hoe gezond en lekker die zijn. Een van de Belgische acteurs zei dat je in België op elke hoek van de straat soep kon kopen. En een andere actrice die in Amsterdam woonde zei: Collette, je moet echt iets met die soepen gaan doen, ze zijn zo ontzettend lekker! Ze zijn lekkerder dan die bekende soepzaak uit Amsterdam.

Heb je bewust voor deze locatie gekozen en hoe reageerden de mensen in de omgeving?

Ja, ik heb bewust voor Hoboken gekozen. Soep is gezond eten en dat moet je wel bij een bepaalde doelgroep aanbieden. Mensen tussen de 18 en 45 jaar zijn ook bewust bezig met gezond eten. In dit gebied werken en studeren veel mensen in deze leeftijdsgroep. Mensen hebben heel erg positief gereageerd. Ze zijn blij dat ze eindelijk wat anders krijgen aangeboden op straat. Zelfs in het ziekenhuis kunnen ze nauwelijks gezond eten kopen. Ze verkopen bij het ziekenhuis en bij de hogeschool ook soep maar ze komen bij mij omdat ze weten dat het helemaal zelf gemaakt is. Ze betalen liever bijna een euro meer. En ze mogen bij mij altijd proeven voordat ze een keuze maken.

Waar ben je het meest trots op?

Dat ik volgehouden heb. Ik begon in 2009 dit idee uit te werken. En dat ik ondanks de sceptische mensen om mij heen niet van mijn gekozen pad ben afgegaan. Ik ben in september 2015 gestart en draai nu al break even. Je bent 50 jaar, komt moeilijk aan een baan en dan krijg je de kans om op deze manier zelf je geld te verdienen met iets wat je leuk vindt en je passie is. Ik ben heel dankbaar.

Heb je tips voor andere mensen die een bedrijf willen starten?

Blijf bij jezelf. Je moet wel luisteren naar andere mensen, maar je moet doen waar jij je goed bij voelt. Als er te veel negatieve en sceptische mensen om je heen zijn, neem daar dan afstand van. Door negativiteit ga je twijfelen. Met positieve mensen om je heen krijg je erkenning en bevestiging dat je goed bezig bent. Op de bekers waar ik mijn soep in schenk staan positieve spreuken. Er zijn mensen die ze zelfs sparen.

Waar sta je over 5 jaar?

Ik heb drie investeerders die allemaal succesvol zijn in zaken doen en die geloven er heilig in dat dit een franchise onderneming gaat worden. Dat er straks overal Soupaholic foodtrucks rondrijden. Ik zou het fantastisch vinden als ik mensen op weg kan helpen die uit een zelfde situatie komen als ik. Dat je toch de kans krijgt om je eigen geld te verdienen, dat zou heel mooi zijn!

De foodtruck van Soupaholic is te vinden op de Burgemeester ’s Jacobplein, boven metrostation Dijkzigt.

Over de ondernemersbalie

De Ondernemersbalie is het loket van gemeente Rotterdam voor zowel startende als gevestigde ondernemers. U kunt hier terecht met al uw vragen over bijvoorbeeld bedrijfshuisvesting, vergunningen, subsidies en wet- en regelgeving. Maar ook voor praktische informatie, adviezen en bemiddeling bent u bij de Ondernemersbalie op het juiste adres.

Onderdeel van het Ondernemersplein bij de Kamer van Koophandel
Blaak 40, 3011 TA Rotterdam

Contact met de ondernemersbalie

mail de ondernemersbalie

010-2674030