>

Rotterdamsche Confituur

Vertalen

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Rotterdamsche confituur maakt jam. En niet zomaar jam, maar heel bijzondere jam. Met ingrediënten van hoge kwaliteit, bij voorkeur biologisch of afkomstig van lokale producenten.

Bij het productieproces zijn leerlingen van Voortgezet Speciaal Onderwijs (VSO) Herewaard betrokken. De leerlingen van deze school hebben een beperking en/of een achterstand tot de arbeidsmarkt. Tijdens het gesprek met de drie eigenaars van Rotterdamsche Confituur, staan de wortels te koken en de citroenschilletjes te geuren.

Alle drie, ondernemers

‘Wij waren alle drie al ondernemer’ vertelt Wendy van Bodegom, ‘en we waren niet per se uit op meer werk. Maar dit kwam via via op ons pad. Twee van ons kenden elkaar al. En toen we met z’n drieën gingen zitten was het binnen een uur geregeld: dít gingen we doen.’ Van Bodegom organiseert evenementen en reizen. Natalie Cox is free lancer op het gebied van HR en office support voor het MKB. En Angelique is trainer/coach.  En nu hebben ze dus met z’n drieën een sociale onderneming in confituur. Van Bodegom: ‘We zijn op 5 maart 2018 begonnen dus we zijn nog maar kort bezig. Op donderdag en vrijdag hebben we fantastische hulp van onze kanjers van VSO Herewaard. Geweldig hoeveel deze kinderen kunnen. De een kan ontzettend netjes etiketten plakken, en een ander kan heel precies potten vullen of ingrediënten wegen. Zeker, deze kinderen hebben begeleiding nodig. Maar dat betekent dus niet dat ze niets kunnen. Zij leren allerlei handige vaardigheden tijdens hun werk. En ons product krijgt iets extra’s omdat zij eraan hebben meegewerkt.’

Het begint met kwaliteit

De kwaliteit van onze jam staat voorop. We hebben al bijzondere afnemers, zoals verschillende goede hotels die de confituur op hun ontbijttafels zetten. En sinds kort leveren we ook via Hogendoorn, de bekendste marktkraam voor kaas in Rotterdam en omstreken. Hij is een enthousiaste partner die graag met ons meewerkt en -denkt. Dat is ook het plezier van ondernemen voor ons. We maken een goed, sociaal en ambachtelijk product, maar contact met andere ondernemers is zó waardevol. Je leert van elkaar en je kunt elkaar versterken. We willen in de toekomst nog meer dan tot nu toe onze grondstoffen bij lokale leveranciers halen. Graag biologisch, maar soms is dat in de buurt niet te vinden. Dan kiezen we liever voor niet-biologische kwaliteitsproducten. Want het is voor ons bedrijf niet logisch om de biologische producten te laten invliegen vanuit Argentinië.

Plannen

‘Jazeker hebben we plannen! Ook al zijn we nog niet zo lang bezig, we zijn op zoek naar meer en nieuwe mogelijkheden. We willen graag nog meer jongeren een zinvolle praktijkervaring bieden. We gaan het assortiment uitbreiden met nieuwe smaken. En nieuwe partners, verschillende afzetmogelijkheden en slimmer inkopen staan hoog op onze agenda. Een van die nieuwe afzetmogelijkheden zou het kerstpakket kunnen zijn. De zomer moet nog beginnen maar we gaan wel praten met Rotterdamse ondernemers die nú hun pakketten gaan samenstellen. Want Rotterdamsche Confituur past daar toch perfect in?’

Meer Rotterdamsche Confituur

Wie na het lezen van dit interview veel meer wil weten over Rotterdamsche Confituur kijkt op rotterdamscheconfituur.nl.