Maatwerklocaties

Er zijn locaties in de stad waar tijdelijke terrasuitbreiding niet zomaar mogelijk is, dit zijn maatwerklocaties. Het gaat bijvoorbeeld om winkelstraten, pleinen en/of plekken waar veel horeca-inrichtingen gevestigd zijn.

Voor dit soort plekken wordt de invulling van tijdelijke terrasuitbreiding in afstemming met bewoners en ondernemers vastgelegd op een tekening. Bekijk hieronder een overzicht van deze locaties.

CentrumNieuwmarkt
Schouwburgplein
Binnenrotte
Rode Zand
DelfshavenMiddellandplein
FeijenoordDeliplein
Hillegersberg-SchiebroekWeissenbruchlaan
Hoek van HollandHoek van Holland Strand Rechtestraat
Hoek van Holland Strand Zeekant
HoogvlietBinnenban
Kralingen-CrooswijkAdmiraliteitskade
Lusthofstraat
NoordNoordplein
PernisWinkelgebied Pernis
Prins AlexanderBoulevard Nesselande
Winkelgebied Lage Land
RozenburgRaadhuisplein
Maatwerklocaties

Maatwerk

In Rotterdam stimuleren we ondernemers met goede, innovatieve ideeën te komen. Het is dan ook mogelijk dat het terrasconcept dat een exploitant heeft, niet past binnen de kwaliteitseisen. Voor dit soort situaties is een aanvraag tot individueel maatwerk mogelijk. Speciaal voor deze gevallen bestaat er een Team Ondernemers Maatwerk die terrasideeën die afwijken van de eisen kan beoordelen. Als het een individueel geval betreft dan kan een uitzonderingsaanvraag ingediend worden. Je kunt hiervoor contact opnemen met je Horecagebiedsadviseur.

Alle informatie voor horecaondernemers vind je terug op onze Horecapagina. Benieuwd naar het Horeca Uitvoeringsplan? Bekijk het op de site van de gemeente.

Terras maatwerklocaties. Beeld ter ilustratie.
© Peter Schmidt

Deel deze pagina