Mkb actieprogramma

Rotterdam maakt werk van de ondersteuning waar ondernemers zelf om vragen 

De cijfers tonen: het mkb vormt de ruggengraat van de stadseconomie. Ze verdienen dan ook betere dienstverlening, minder regels waar mogelijk, meer ruimte om te ondernemen, korte metten met de lokettenjungle, investeringen in netwerken en gemeentelijke ondersteuning in raad en daad. Hiervoor heeft de gemeente Rotterdam samen met partners en ondernemers het Mkb actieprogramma gelanceerd.  

Rotterdam presenteert Mkb-actieprogramma
Ondernemers die als inspiratie hebben gediend voor het Mkb actieprogramma

Het Mkb actieprogramma in het kort

In het programma staan 3 dienstverleningsthema’s centraal: de ondernemer centraal, duidelijke informatie en communicatie en aanpak van de lokettenjungle. Daarnaast zetten we stevig in op toekomstbestendig ondernemerschap.  

Zo helpen we Rotterdamse mkb’ers niet alleen sterker te worden, maar we bereiden ze ook voor op de toekomst.

Type ondernemer

Zoek je specifieke informatie voor jouw sector? Of wil je meer nieuws, informatie of interessante verhalen lezen van andere typen ondernemers? Klik op één van de iconen hieronder.

Samenwerken of meer weten over het Mkb actieprogramma?

Ondernemersbalie

Heb je als mkb’er een vraag? De Ondernemersbalie is geopend op dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag tussen 10.00 en 15.00 uur. Je vindt de Ondernemersbalie op het Ondernemersplein in de Kamer van Koophandel (Blaak 40). Daarnaast is het team van de Ondernemersbalie ook telefonisch (9.00 -17.00 uur) en per mail bereikbaar.

Een lijst van Ondernemers-typen