Netwerken

Vertalen

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

We ontmoeten elkaar, delen kennis en werken samen. Rotterdam telt vele netwerken, hubs en andere samenwerkingsverbanden.

We proberen dit in kaart te brengen, zodat je het juiste netwerk kan aanspreken. Binnen de netwerken wordt kennis gedeeld, samengewerkt, en worden momenten gevierd.

 • MKB Rotterdam Rijnmond
  Zij zetten zich actief in voor een beter ondernemersklimaat in de Rotterdamse regio en werken aan een regio waar je goede zaken kunt doen. Daarom behartigen zij het belang voor ondernemers, concreet en oplossingsgericht.
 • VNO-NCW Rotterdam
  Vooral ondernemers lid, maar ook bestuurders van overheden, kennis- en culturele instellingen en stichtingen. Op die manier wordt samenwerking met andere organisaties makkelijker en daarmee de lobby voor een beter ondernemingsklimaat in de regio effectiever.
 • WTC businessclub
  Besloten maar niet gesloten, met de blik op de wereld gericht en met de contacten en expertise van ruim 300 World Trade Centers all over the world binnen handbereik. Een plek om te netwerken, waardevolle adviezen te krijgen en te geven en een uniek platform om uw bedrijf te profileren.
 • Flevum Forum Network
  Een landelijk netwerk voor MKB ondernemers dat met een uitgebreid jaarprogramma ondernemers bij elkaar brengt. Zij ondersteunen MKB ondernemers intensief bij het leggen van nieuwe contacten en het verder professionaliseren, versterken en vergroten van hun bedrijf.
 • Rotterdammers 4 Rotterdammers
  Zij zetten zich actief in voor Rotterdamse belangen vanuit het bedrijfsleven, onderwijs, politiek of samenleving. Door een diepgeworteld netwerk binnen Rotterdam kunnen zij mensen aan elkaar verbinden die elkaar anders wellicht niet hadden gevonden.
 • 010 Zakenvrouwen
  Zij brengen je in contact met serieuze zakenvrouwen en bedrijven uit verschillende branches. Tijdens bijeenkomsten, die ze houden op exclusieve locaties met topcatering en via social media krijg je de mogelijkheid jouw bedrijf in de spotlights te zetten en jezelf te profileren onder gelijkgestemden.
 • SmartUp Network
  SmartUp Network inspireert en informeert jou online met blogposts en events over je loopbaan en het ondernemerschap. Zij schrijven business blogs, organiseren events die gericht zijn op je carrière & netwerken én hebben leuke vacatures voor je.
 • Business Breakfast Club Rotterdam
  Een netwerk dat bestaat uit verbinders die business voor, met en tussen elkaar genereren door interesse in elkaar te tonen en samenwerking te stimuleren. Een netwerk waarin het Ronald McDonald Huis Sophia Rotterdam de verbindende factor is.
 • Rotterdamse Hotel Combinatie
  Een overlegorgaan van de aangesloten hotels uit de regio Rotterdam. De RHC heeft tot hoofddoel de aangesloten hotels te informeren over zaken die betrekking hebben op de Rotterdamse regio en de ontwikkelingen in de zakelijke, toeristische en hotelsector.
 • Koninklijke Horeca Nederland - Rotterdam
  De branchevereniging voor de horeca. Zij maken zich sterk voor een professionele en toekomstbestendige horeca. Leden ondersteunen zij met belangenbehartiging, advies, financiële voordelen en inspiratie.
 • Urban Department Store Rotterdam
  Zij streven ernaar dat Rotterdam de meest vernieuwende binnenstad van de Benelux wordt. Dagelijks zetten zij zich in om het kernwinkelgebied in Rotterdam te versterken, te innoveren met als doel de leden te ontzorgen, te informeren, te inspireren en onderling te verbinden.
 • CreativeMornings
  Een maandelijkse gratis ontbijtclub met lezingen voor de creatieve sector. Er wordt kennis gedeeld met lokale en internationale connecties. Iedereen is welkom.
 • Design Platform
  Het platform maakt interessante ontmoetingen mogelijk tussen designers, ondernemers, organisaties en kennisinstituten. Zij denken in verbindingen in plaats van barrières en willen bijdragen aan een stimulerend designklimaat in de regio Rotterdam.
 • Open Coffee Rotterdam
  Ontmoet een grote verscheidenheid aan ondernemers, creatievelingen, nieuwe mediakunstenaars, ontwerpers, ontwikkelaars, freelancers, investeerders en iedereen die in de creatieve nieuwe media-industrie werkt.
 • Thursday Night Live! - Het Nieuwe Instituut
  Urgente vraagstukken, vernieuwend onderzoek en kritische reflectie worden gedeeld en besproken door denkers, ontwerpers en makers uit binnen- en buitenland. Met wekelijkse wisselende pop-in expo's en diverse partnerprogramma’s.
 • Medical Delta
  Dit netwerk is voor iedereen die zich bezighoudt met digitale technologieën, nieuw materiaalgebruik en innovatieve technieken in de sector Life Science & Health. Naast gezamenlijke projecten kun je ook aan events deelnemen.
 • ICT Café Rotterdam
  CoDE Rotterdam heeft het initiatief genomen voor het organiseren van inhoudelijke sessies waarin actuele en interessante thema’s onder de aandacht worden gebracht. Door regelmatig de IT-intensieve bedrijven uit de regio in een informele setting bij elkaar te brengen organiseren we nieuwe kansen voor samenwerking en business, en verstevigen we de Rotterdamse propositie op IT-gebied.
 • Starterscafé Rotterdam
  Het Starterscafé is een terugkerend kennis- en netwerk event voor ondernemers. Zij richten zich met de thema's speciaal op beginnende ondernemers in de eerste paar jaar van hun bedrijf, maar alle ondernemers zijn van harte welkom.

 • Female Ventures Rotterdam
  Female Venture is een community voor zakenvrouwen (start up, MKB, corporate) waarin zij elkaar versterken en verder helpen. Regelmatig zijn er events met inspirerende sprekers, challenges waarin leden elkaar verder helpen. Ze delen niet alleen successen maar coachen elkaar ook.

 • Overschie Business Plaza
  Doe zaken met je buurman! Een digitaal ondernemersplatform waarop lokale bedrijven zich kunnen profileren. Zij organiseren maandelijkse bijeenkomsten waar ondernemers contact kunnen maken met bedrijven uit de directe omgeving.

 • Ondernemersontbijt Rotterdam
  Meer dan vijftien jaar is het Ondernemersontbijt dè ontmoetingsplaats voor ondernemers en het gemeentebestuur. Zo wordt het Ondernemersontbijt terecht door de bezoekers omschreven. Zaken doen en informatie uitwisselen in een prettige ambiance. Het Ondernemersontbijt wil de relatie tussen ondernemer en gemeente vitaal houden en daarnaast een podium bieden waar ook onderling zaken kunnen worden gedaan.

 • Gezond010
  Is een netwerk van ondernemers, professionals en maatschappelijke organisaties met als gezamenlijk doel een gezond Rotterdam met vitale inwoners. De partners zorgen samen voor meer gezondheid en vitaliteit voor alle Rotterdammers.

 • Volop Rotterdam
  Een initiatief van bedrijven uit de stadsregio Rotterdam die zich inzetten om met elkaar een verschil te maken voor de stad en haar inwoners. Zij brengen bedrijven, hulporganisaties en vrijwilligers bij elkaar. Niet om te praten, maar om de mouwen op te stropen en gezamenlijk mensen in het zonnetje zetten die een duwtje in de rug kunnen gebruiken.

 • Startup Foundation
  Startup Foundation is in 2012 opgezet om de Rotterdamse startup community te ontsteken. De foundation is inmiddels een wereldwijde netwerk organisatie voor startup founders, investeerders, en talent. Je kunt via Startup Foundation workshops volgen, in contact komen met andere startups en ontdekken wat wel, en wat niet werkt.

Hubs

 • Cambridge Innovation Center
  Het fungeert als toegangspoort tot Europa en breidt de bestaande gemeenschap van ondernemers, investeerders en gevestigde bedrijven uit. De locatie in Rotterdam biedt uitstekende flexibele kantoren, co-working, evenementenruimtes en voorzieningen.
 • Venture Café
  Venture Café Foundation bouwt innovatiegemeenschappen. Zij organiseren een groot wekelijks innovatie community-evenement in Rotterdam met gemiddeld 270 innovators.
 • ZoHo
  ZOHO is het Rotterdamse Maakkwartier. Een woon- en werkplek aan de rand van het centrum, op 5 minuten lopen van het Centraal Station. Voor en door makers in design, kunst, cultuur, media, tech, food, architectuur en urban planning. Allen pioniers die hun vakmanschap willen inzetten om zichzelf, ZOHO en de stad op een vernieuwende wijze te versterken.
 • Impact Hub Rotterdam
  Zij bieden een prettige, inspirerende en persoonlijke werkplek waar je andere duurzame en sociale ondernemers ontmoet. Ze richten zich op Makers die experimenteren, kenniswerkers en coaches en buurtinitiatieven.
 • Life Sciences & Health HUB
  Op deze plek in de Rotterdam Science Tower moet je zijn als start-up in Life Sciences en Health. Er is een sterke community, programma's en coaching, ondernemerschapsonderwijs en er zijn testmogelijkheden.
 • Rotterdam Partners
  Rotterdam Partners is verantwoordelijk voor de citymarketing, de internationale acquisitie van investeerders, en werkt aan een beter vestigingsklimaat. De organisatie stuurt op het imago van Rotterdam en promoot de Rotterdamse regio nationaal en internationaal bij toekomstige bezoekers, bedrijven, bewoners en studenten. En enthousiasmeert, inspireert, maar overtuigt hen ook om Rotterdam te bezoeken, hier zaken te komen doen, hun bedrijf hier te vestigen, hun congres hier te organiseren, hier te komen wonen of te studeren. Zo versterkt Rotterdam Partners de Rotterdamse economie in de breedste zin van het woord.
 • Port of Rotterdam
  De Rotterdamse haven is de grootste zeehaven van Europa. De haven dankt zijn leidende positie aan de uitstekende bereikbaarheid via zee, aan de intermodale verbindingen en aan de 175.000 mensen die in en voor het haven- en industriegebied werkzaam zijn. Het is de plek waar grenzeloze ambities worden waargemaakt.
 • OnderNemerSplein Rotterdam
  Alle ondernemers en potentiële ondernemers uit Rotterdam en de regio kunnen op het OnderNemerSplein terecht voor alle dienstverlening. Het OnderNemerSplein is gevestigd in de Kamer van Koophandel op Blaak 40 in Rotterdam. In totaal twaalf partners werken hier samen om (aankomende) ondernemers snel en gericht verder te helpen.
 • CityLab010
  Hier ontmoeten mensen met goede ideeën en hart voor Rotterdam elkaar. Mensen met expertise, middelen en relevante netwerken. Ideeën delen heeft voordelen: je versterkt je plan, je betrekt andere Rotterdammers en je gaat nieuwe samenwerkingen aan in de stad.
 • Erasmus Universiteit
  Een internationaal georiënteerde onderzoeksuniversiteit met een uitgesproken maatschappelijke oriëntatie in haar onderwijs en onderzoek. Wetenschappers en studenten werken aan het oplossen van mondiale uitdagingen, geïnspireerd door het altijd dynamische en kosmopolitische Rotterdam, dat daarbij veelal fungeert als een levend stadslaboratorium.
 • Erasmus Centre for Entrepreneurship
  Het leidende centrum voor ondernemerschap in Europa. Gevoed door onze overtuiging dat ondernemerschap de primaire motor is voor innovatie, streven we ernaar om ondernemerschap in te bedden in het DNA van mensen. Wij creëren geen bedrijven, we creëren ondernemers via de kennis en het netwerk van de Erasmus Universiteit Rotterdam.
 • Rotterdam Make it Happen
  Een samenwerking van Gemeente Rotterdam, Havenbedrijf Rotterdam, Erasmus Universiteit Rotterdam en Rotterdam Partners, die hiermee Rotterdam in binnen- en buitenland nog sterker op de kaart willen zetten.
 • MAEX Rotterdam
  De maatschappelijke beurs die ondernemers kan helpen om samen waarde te creëren voor je bedrijf en de samenleving.
 • Innovation Quarter
  Zorgt voor een economisch sterk Zuid-Holland. Deze regionale ontwikkelingsmaatschappij financiert innovatieve bedrijven, helpt buitenlandse ondernemers bij vestiging, helpt jou te internationaliseren en organiseert samenwerking op innovatie.


Bekijk de impressie van de haringparty: