Circulaire goodiebag

Vertalen

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Circulaire Goodiebag

Minder grondstoffen, kortere ketens én een imagoboost voor je bedrijf!

 

Afval als grondstof. Een paar jaar geleden had niemand daarvan gehoord, inmiddels wordt er geld verdiend aan deze manier van ondernemen en levert het meer voordelen op.

Met een circulaire bedrijfsvoering draag je namelijk niet alleen bij aan een beter milieu, het kan ook een strategie zijn om klanten te binden, nieuwe klanten aan te trekken, de loyaliteit van je personeel te versterken en kosten te verlagen.

In deze goodiebag vind je informatie die je kan helpen bij het versneld of meer circulair maken van jouw onderneming. We hebben handige links voor je op een rij gezet om zelf mee aan de slag te gaan óf om door geïnspireerd te worden.

 

Heb je een tip die je graag wilt delen met andere ondernemers? Laat het ons weten via MKB010next@rotterdam.nl. We plaatsen de beste tips online.

Ga nu aan de slag!

En bekijk deze handige links.

 1. Workshops circulaire businesskansen
  De circulaire economie geeft uitdagingen én kansen! CIRCO helpt ondernemers om hun producten, diensten en businessmodellen circulair te maken en daadwerkelijk circulair te gaan ondernemen. Laat je inspireren door cases, kennis en workshops (CIRCO-tracks).

  In het najaar zijn er driedaagse CIRCO-tracks in Rotterdam voor verschillende MKB-sectoren. Denk aan: horeca en cateringbedrijven, evenementenlocaties, bedrijven uit de maritieme maakindustrie en haven en de bouw  en installatietechniek. Schrijf je snel in je in, want per workshop kunnen er maar 12 bedrijven mee doen.

   
 2. Rabobank Foodwaste Challenge
  Durf jij als horecabedrijf de uitdaging aan? En ga je voor minder voedsel verspillen, Co2 verlaging en euro’s besparen? Doe dan mee aan de Foodwaste Challenge. De challenge kosteloos, gemakkelijk en kost bovendien weinig tijd. De challenge start 20 september. Schrijf je snel in.

   
 3. Bluecity
  Bluecity is de plek in Rotterdam om inspiratie, kennis en netwerken op te doen. Check regelmatig de agenda voor events, trainingen en workshops.

   
 4. Versnellingshuis
  Vind kennis, een nationaal netwerk, experts en inspiratie om zelf -of met hulp- aan de slag te gaan bij het Versnellingshuis. Download de informatiekaart: ‘wat is circulaire economie en wat kan het voor je bedrijf betekenen?’ Of meet hoever jij al bent met circulair ondernemen via één van de beschikbare scans.

   
 5. Matchen 
  Zit je met een uitdaging, ben je op zoek naar een businesspartner of wil je een best practice delen? Dan is dit de plek. Er zijn al meer dan vijfduizend ondernemers om mee te matchen. 

   
 6. Financieringsmogelijkheden-nationaal
  Doe je voordeel met het overzicht van financieringsmogelijkheden gemaakt door het Versnellingshuis.

   
 7. Subsidie voor samenwerkende MKB- bedrijven
  Wil je samen met andere MKB-ondernemers een circulair product of een dienst ontwerpen? Of jouw processen of businessmodel circulair organiseren? Dan kan de subsidie Circulaire ketenprojecten je daarbij ondersteunen.

   
 8. Subsidie voor ondernemersverenigingen
  Wist je dat er in Rotterdam voor duurzame en circulaire projecten in een winkelstraat of op een bedrijventerrein subsidie kan worden aangevraagd? Denk bijvoorbeeld aan energiebesparende maatregelen of slimmer omgaan met afvalstromen. Een subsidie voor het collectief welteverstaan.
   

En laat je inspireren...

 1. Wat is een circulaire economie eigenlijk?
  Wat zijn de ambities van Rotterdam en wie gingen je voor? Op Rotterdam Circulair vind je alle informatie. Blijf ook op de hoogte via de nieuwsbrief.
   
 2. E-book Duurzaam vooruit

  Tips en verhalen van ondernemers over ondernemen voor een betere wereld aangeboden door de KVK en het E-book Duurzaam Vooruit.
   

 3. E-book circulair ondernemen
  Tips van de Rabobank om circulair en duurzaam aan de slag te gaan en het E-book ondernemers duurzaam helpen groeien met circulair ondernemen
   
 4. Sprekerspool
  Inspiratie nodig voor een ledenbijeenkomst van je ondernemersvereniging? KVK heeft specialisten en organiseert workshops over thema’s als digitale trends, cybersecurity, duurzaam ondernemen etc. 
   

 5. Horeca, catering, evenementen
  Greenevents is een platform voor de verduurzaming van events.
   

 6. Bouw
  Circelstad, platform voor koplopers in de circulaire en inclusieve bouwsector.

  Circulaire bouweconomie.nl met  het E-book  inspirerende voorbeelden in de bouw en grond-weg- en waterbouw (GWW) vanuit o.a.  Bouwend Nederland.

  Dutch green building council is een kennisplatform met een aanbod van verschillende (meet)tools.

  De bouwcampus waar partijen bij elkaar worden gebracht en ervaringen worden gedeeld.

   
 7. Techniek en (maritieme) maakindustrie
  Voor netwerken, kennis en inhoudelijke hulp kijken eens op de sites van:

SMITZH biedt informatie, netwerken en fieldlabs voor maakbedrijven die sneller, schoner en goedkoper willen produceren

Circulaire maakindustrie biedt kennis, informatie en overzicht van financiering. Aangeboden vanuit o.a. de FME en de Koninklijke Metaalunie

Techniek Nederland biedt kennis, informatie en netwerken

Maritime Delta, het regionale samenwerkingsverband op het gebied van innovatie en human capital