Digitale goodiebag

Klanten vinden en binden: Let’s get digital!

Hoe blijf je omzet maken? Het is juist in deze tijd van groot belang om online goed vindbaar, zichtbaar én bereikbaar voor klanten te zijn. 

Digitale goodiebag

In deze digitale goodiebag vind je daarom informatie die je kan helpen bij het versneld of intensiever online gaan van jouw onderneming. We hebben handige links voor je op een rij gezet vol tips en e-learning modules om zelf mee aan de slag te gaan óf om door geïnspireerd te worden. Maak daarna ook snel de stap naar samenwerking met collega’s in je gebied en profileer je samen naar de klant.

Tips delen?

Heb je ideeën over wat je nu en straks kan helpen bij het versterken van je onlinepositie? Of heb je een tip die je graag wilt delen met andere ondernemers? Of laat het ons weten via MKB010next@rotterdam.nl. We plaatsen de beste tips online.

Ga nu aan de slag!

En bekijk deze handige links.

 1. Digitale werkplaats – e-learnings en online coaching van Google
  Van basistrainingen online marketing tot aan mobiel in contact komen met je klant. Je kunt afzonderlijke e-learning modules kiezen  of een volledige cursus volgen. Bekijk hier de online cursussen. Of laat je inspireren door webinars en online coaching om je op weg te helpen met o.a. je vindbaarheid op het internet of het opstarten van een webshop.  
 2. E-academy.org-  e-learnings mede mogelijk gemaakt door o.a. Inretail, Thuiswinkel.org en stichting Detailhandelsfonds
  In deze e-learnings vertellen topexperts je alles over hun vak. Van de theoretische achtergrond tot concrete praktijkvoorbeelden. Zo kun jij direct aan de slag binnen jouw eigen bedrijf met content marketing en bijvoorbeeld digital analytics.
 3. Veilig ondernemen
  Praktische informatie van de Kamer van Koophandel, om fraude, misleiding en internetcriminaliteit te herkennen en voorkomen. Inclusief tips wat je kunt doen bij misleiding.
 4. Tip van Rabobank: een website in een paar minuten
  Wil je binnen een dag online vindbaar en zichtbaar zijn met  een website die direct te gebruiken is voor laptop, tablet en mobiel, SEO-geoptimaliseerd en veilig ? Kijk dan op deze website. Dit aanbod geldt ook voor niet relaties van de Rabobank. 
 5. Subsidie winkelgebieden en bedrijventerreinen
  Wil je als collectief van ondernemers en eigenaren de uitstraling en economische ontwikkeling van je winkelgebied of bedrijventerrein verbeteren? Dan kun je  hiervoor subsidie aanvragen. Bekijk de link voor meer informatie
 6. Digitale Werkplaats Rijnmond
  Samenwerken met jong talent (studenten) aan digitalisering vraagstukken, daar draait het om bij de Digiwerkplaats Rijnmond. Wil jij aan de slag met kennis, praktische tips, op maat gemaakt advies en gebruik maken van nieuwe kennis en frisse ideeën van studenten? Dat kan, en het is helemaal gratis. Omdat iedere ondernemer een eigen digitalisering behoefte heeft, zijn er drie typen aanbod: Digital Insight, Digital Upgrade én maatwerk. Voor meer informatie: digiwerkplaatsrijnmond.nl
 7. MKB Digicafé
  Het MKB Digicafé informeert én inspireert jou als ondernemer om de volgende stap te zetten in online en digitaal ondernemen. Maandelijks biedt MKB Digicafé jou praktische tips over online veiligheid, slim gebruik van verzamelde gegevens, het vinden en binden van nieuwe klanten en het optimaal onder de aandacht brengen van je product of dienst. Voor meer informatie en aanmelden: MKB Digicafé: Online klantcontact – Home (aanmelder.nl)
 8. ‘Mijn Digitale Zaak’
  Vanaf 29 juni 2022 kunnen mkb-ondernemers in de detailhandel (non food) met 2 tot en met 50 werknemers aan de slag met verdere digitalisering van de bedrijfsvoering via ‘Mijn Digitale Zaak’. Dit gezamenlijke initiatief van brancheorganisatie INretail, KVK, MKB-Nederland, RVO en het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat biedt ondernemers een persoonlijk advies op basis van de uitkomsten van een scan, een stappenplan, een overzicht van leveranciers en een subsidie tot een maximum van 2500 euro.
  Klik hier voor meer informatie over de mogelijkheden van ‘Mijn Digitale Zaak’.

En laat je inspireren…

 • Onderneem veilig
  Leven en ondernemen zonder smartphone, computer en internet is ondenkbaar. We zijn meer dan ooit verbonden met elkaar. Dit biedt nieuwe kansen, maar leidt ook tot nieuwe risico’s. De meest voorkomende vormen van cybercrime zijn phishing, malware, ransomware, DDos-aanvallen, tikkiefraude en QR-code fraude.Voor informatie, tips en cyberweerbaarheids-scan van je bedrijf klik je hier

Deel deze pagina