Duurzame goodiebag

Inzetten op een bijdrage aan een CO2 neutrale economie!

Duurzaam ondernemen is niet de toekomst, we zitten er middenin. Duurzaam werken biedt volop kansen voor jou als ondernemer. Kansen om efficiënter te werken en je bedrijf te laten groeien. Omdat je bijvoorbeeld lokaal inkoopt en daardoor bespaart op transport.

Duurzame goodiebag

In deze goodiebag vind je informatie die je kan helpen bij het versneld of meer duurzaam maken van jouw onderneming. We hebben handige links voor je op een rij gezet om zelf mee aan de slag te gaan óf om door geïnspireerd te worden. Heb je een tip die je graag wilt delen met andere ondernemers? Laat het ons weten via MKB010next@rotterdam.nl. We plaatsen de beste tips online.

Ga nu aan de slag!

En bekijk deze handige links.

 1. Gratis startabonnement Milieubarometer voor bedrijven
  Hoe duurzaam is jouw bedrijf? Met de Milieubarometer zie je in één oogopslag hoe jouw onderneming presteert op het gebied van milieu. Direct inzicht in jouw CO2-voetafdruk en de kosten die je kunt besparen? Tot eind 2022 biedt de gemeente Rotterdam bedrijven in de stad gratis een startabonnement aan. Hoe werkt de Milieubarometer? Je vult je gegevens in over energiegebruik, water, afval, uitstoot van gassen, transport en papierverbruik. Vervolgens krijg je een helder overzicht van jouw totale milieuscore, op welke onderdelen je kunt besparen en hoe je scoort ten opzichte van vakgenoten. Lees meer over de Milieubarometer, het aanbod van de gemeente en hoe je je aanmeldt.
 2. Subsidie winkelbedrijven en bedrijventerreinen
  Wist je dat je per gebied een subsidie kunt aanvragen voor een duurzaamheidsscan, een workshop duurzaamheid óf energiebesparing? Dat kan een vereniging in een winkelstraat en/of op een bedrijventerrein doen.  Het gaat dus om een subsidie voor een collectief.
  Vind hier meer  informatie:
  https://www.rotterdam.nl/subsidie-winkelgebieden-en-bedrijventerreinen-aanvragen.
 3. Duurzaam010
  Alle informatie over duurzaamheid in Rotterdam op één plek met informatie over wat je kunt doen als ondernemer. En een overzicht van subsidies, leningen en informatie van de gemeente Rotterdam.
 4. Loket Duurzaamheid en klimaat, Advies bij ondernemersvragen
  Met je duurzame ondernemersvragen kun je terecht bij het loket klimaat en duurzaamheid van het KVK Adviesteam. Bereikbaar op werkdagen tussen 08:30 en 17:00 uur. Bel 0800 21 17. Wil je meer algemeen advies of hulp bij verduurzamen? Op www.duurzaam010.nl vind je een overzicht van gemeentelijke diensten en partners.
 5. Leningen voor verduurzaming VvE’s en bedrijfspanden
  Rotterdam heeft aantrekkelijke leningen voor VvE’s , bedrijven en maatschappelijke organisaties. De leningen zijn onderdeel van het Rotterdamse Energietransitiefonds en speciaal bedoeld voor energiebesparende én woning/bedrijfspand verbeterende maatregelen. Het doel is dat meer eigenaren in Rotterdam hun pand toekomstbestendig maken. Kijk voor meer informatie op: Het Energietransitiefonds – Duurzaam 010;  Energietransitielening voor ondernemers – Duurzaam 010 en Energietransitielening voor scholen, verenigingen en gebedshuizen – Duurzaam 010

En laat je inspireren…

 • www.duurzaam010.nl
  Meer informatie over duurzaam ondernemen en duurzaam leven vind je op www.duurzaam010.nl
 • Het Nieuwe Nassen
  In opdracht van MKB010Next organiseert BlueCity ‘Het Nieuwe Nassen’, een programma voor Rotterdamse horeca- en food-retail-ondernemingen met praktische tips en inspiratie over hoe je jouw bedrijf toekomstbestendig inricht. Het programma is in 2021 gelanceerd in de Verspillingsvrije Week. Podcast Host en ambassadeur van het ‘Het Nieuwe Nassen’ is de Rotterdamse chef en ondernemer Perry de Man. bluecity.nl/het-nieuwe-nassen
 • Is jouw horecazaak futureproof?
  Ben je een horecaondernemer en wil je jouw bedrijf verduurzamen en meer circulair maken?  De eerste stappen zetten hoeft niet lastig te zijn. Laat je inspireren door de tips van horecaondernemers die je zijn voorgegaan. De animatie, handleiding en poster op deze webpagina geven je praktische tips waar je snel mee aan de slag kunt: Circulaire restaurants
 • Is jouw horecazaak futureproof?
  Ben je een horecaondernemer en wil je jouw bedrijf verduurzamen en meer circulair maken?  De eerste stappen zetten hoeft niet lastig te zijn. Laat je inspireren door de tips van horecaondernemers die je zijn voorgegaan. De animatie, handleiding en poster op deze webpagina geven je praktische tips waar je snel mee aan de slag kunt: Circulaire restaurants

Deel deze pagina