Rotterdamse netwerk hubs

Rotterdam telt vele netwerken, hubs en andere samenwerkingsverbanden. We hebben een aantal van de hubs voor je in kaart gebracht, zodat je het juiste netwerk kan aanspreken.

Cambridge Innovation Center

Het CIC (Cambridge Innovation Center) fungeert als toegangspoort tot Europa en breidt de bestaande gemeenschap van ondernemers, investeerders en gevestigde bedrijven uit. De locatie in Rotterdam biedt uitstekende flexibele kantoren, co-working, evenementenruimtes en voorzieningen.

CIC

Life Sciences & Health HUB

Bij Life Sciences & Health HUB in de Rotterdam Science Tower moet je zijn als start-up in Life Sciences en Health. Er is een sterke community, programma’s en coaching, ondernemerschapsonderwijs en er zijn testmogelijkheden.

42Workspace

42workspace is een hub van tech- en digitale ondernemers die klaar zijn om de toekomst te lanceren. Als tech- en digitale ondernemer hoef je er niet alleen voor te staan in Rotterdam.

BlueCity

BlueCity is een broedplaats voor innovatieve bedrijven die hun afvalstromen aan elkaar koppelen. De output van de een is eigenlijk de input van een andere ondernemer. Samen ontstaat zo een voorbeeldstad voor circulaire economie.

Blue City Superuse studios
Foto © SuperUse Studios

Creative Factory

Creative Factory is een innovatief en industrieel gebouw voor nieuwe ideeën en netwerken in Rotterdam. Een gezellige manier van werken in een gemeenschappelijke werkruimte, of in je eigen unit. Creative Meetings & Events, Maassilo en Now & Wow Club zitten in hetzelfde pand.

Erasmus Centre of Entrepreneurship

ECE staat voor Erasmus Centre of Entrepreneurship en is 100% onderdeel van de Erasmus Universiteit. Gevoed door de overtuiging dat ondernemerschap de belangrijkste motor voor innovatie is, streeft ECE ernaar om ondernemerschap in het DNA van mensen te verankeren.

Innovation Centre for Sustainable Building

Innovation Centre for Sustainable Building verbindt overheid, onderwijsinstellingen en bedrijfsleven. Het heeft een permanente tentoonstelling van inspirerende duurzame en innovatieve bouwproducten.

IoT Academy

De IoT Academy is een stichting met als missie bij te dragen aan innovatie in Nederland door het Internet of Things te stimuleren. De IoT Academy, dat direct naast de RDM Makerspace ligt, werkt nauw samen met haar partners en de developer community en is in 2016 opgericht door KPN en de RDM Makerspace.

RDM Campus

RDM Campus hotspot voor innovatie in de haven. De voormalige scheepswerf van de Rotterdamsche Droogdok Maatschappij (RDM) herbergt nu een scala aan boeiende particuliere, onderwijs- en onderzoeksinitiatieven.

RDM campus

Rotterdam Science Tower

Rotterdam Science Tower is een bedrijfsverzamelgebouw: een unieke mix van labruimte, kantoren en faciliteiten voor laboratoriumonderwijs. Krachten bundelen is essentieel voor succes. Daarom organiseert de Rotterdam Science Tower evenementen.

Startdock

Startdock creëert een wereldwijd netwerk van lokale communities, waarin ondernemende leden de drang hebben om elkaar te helpen. StartDock biedt kantoorruimte, evenementen en een veilige haven om je bedrijf op te starten. Binnen de hechte familie van enthousiaste ondernemers concurreert niemands bedrijf met andere Dockers’, waardoor gezamenlijke groei ontstaat door het delen van gedachten, middelen en netwerk.

Van Nellefabriek

Van Nellefabriek, ooit de modernste fabriek ter wereld, nu een innovatieve locatie voor evenementen, feesten en bedrijfsaccommodaties. Van klimaattop tot kunstbeurs. Van TED Talks tot foodtrucks. Van intiem diner tot bedrijfsfeest. Op grote hoogte borrelen of barbecueën met je voeten in het gras. Elk evenement wordt een spektakel in de Van Nelle Fabriek. Elke ontmoeting voelt meteen bijzonder.

WeTech Rotterdam

WeTech Rotterdam verbindt bedrijven, investeerders, talent en partnerinstellingen en ondersteunt hen met kennis en toegang, en faciliteert interacties en evenementen met betrekking tot alles wat met tech & digital te maken heeft. De organisatie werkt onder meer aan onderwijs met cursussen & programma’s, ondersteunt kennisuitwisseling en rapporteert over de staat van het onderwijs.

ZOHO Rotterdam

ZOHO Rotterdam is het Rotterdamse Maakkwartier. Een woon- en werkgebied aan de rand van het centrum, op 5 minuten loopafstand van het Centraal Station. ZOHO is gemaakt voor en door makers in design, kunst, cultuur, media, tech, food, architectuur en stedenbouw. Het zijn stuk voor stuk pioniers die met hun vakmanschap zichzelf, ZOHO en de stad willen vernieuwen en versterken.

Deel deze pagina