Horeca
Heb je een horecabedrijf of wil je (tijdelijk) horeca-activiteiten ondernemen? Dan ben je hier op de juiste plek.

Ondersteuningsplan Horeca i.s.m. KHN
De gemeente Rotterdam heeft in nauwe samenwerking met Koninklijke Horeca Nederland, horecaondernemers, gebiedscommissies en bewoners het “Ondersteuningsplan Rotterdamse Horeca” opgesteld. Met dit plan krijgen Rotterdamse horecaondernemers de ruimte en ondersteuning om na de lockdown snel te herstellen. Lees hier meer over de regels in Rotterdam, zoals de terrasregels, de mogelijkheden om het terras uit te breiden en waar sprake is van maatwerklocaties.
Extra’s
De gemeente Rotterdam heeft voor horecaondernemer diverse extra’s, zoals:
- Gratis kraskaart – Tot 1 januari 2023 zijn de kraskaarten met voordelen als ‘geluidje’, ‘verlaatje’, ‘lichtje’ en ‘paracommerciële bijeenkomst’ gratis. Vraag de kraskaart aan via de website van de gemeente.
- Halvering leges – Tot 1 januari 2023 zijn de leges voor het aanmelden/bijschrijven van beheerders en leidinggevenden op vergunningen gehalveerd. Je kunt personen als beheerder of leidinggevende aan- of afmelden via de website van de gemeente.
- Terrasvlonders 2022 – Vanaf 31 maart 2022 tot 31 oktober 2022 is het toegestaan om vergunningvrij terrasvlonders te plaatsen. Deze terrasvlonders kun je plaatsen naast de maximale tijdelijke terrasuitbreiding van een kwart. Een terrasvlonder is niet toegestaan in parkeervakken voor mindervaliden en aan de overzijde van de rijweg. Je kunt zelf een terrasvlonder aanschaffen of bouwen. Het is niet meer mogelijk om duurzame terrasvlonders in bruikleen bij de gemeente aan te vragen. Inmiddels is het maximaal aantal aan te vragen terrasvlonders van 150 stuks bereikt.
- Coronacoach – De gemeente Rotterdam zet coronacoaches in om horecaondernemers te helpen om hun zaak coronaproof te maken. Lees hieronder meer.
Vragen?
Neem contact op met je Horecagebiedsadviseur of het Horecaloket. Ook is het altijd mogelijk om een afspraak op locatie in te plannen met een coronacoach via het horecaloket of je Horecagebiedsadviseur.