Horeca

Horeca

Heb je een horecabedrijf of wil je (tijdelijk) horeca-activiteiten ondernemen? Dan ben je hier op de juiste plek. Op deze pagina vind je daarnaast het laatste horecanieuws en inspirerende verhalen van mede horeca ondernemers.

Uitgelicht voor jou

  • Overzichtsfoto Oranje fans tijdens Koningsdag 2023

    Vanaf april vinden er weer een aantal grote evenementen plaats. Als horeca ondernemers hebben jullie een belangrijke rol in het creëren van een sfeer die niet alleen gezellig, maar ook…

    Thema’s:
    • Horeca

Een lijst van Regelen-onderwerpen

Horecabeleid

Hoe willen we als stad onze horeca inrichten? Wat vinden we belangrijk? In het horecabeleid staat alle wet- en regelgeving en onze doelen rondom horeca. Hier staat alle wetgeving en regelgeving en onze doelen rond horeca. Het horecabeleid bestaat uit het Uitvoeringsplan Horeca, de Horecanota en horecagebiedsplannen.

Terrassen

Heb je een terras en wil je gebruik maken van een parasol, zonnescherm, terrasscherm of een terrasschot? De nieuwe terrasregels, die in 2024 zijn ingegaan, bieden extra mogelijkheden voor bijvoorbeeld terrasschermen.…

Vergunningen

Als horecaondernemer zijn er enkele belangrijke zaken die je moet regelen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een horecavergunning, terrasvergunning of aan het aanmelden of afmelden horecabeheerders en leidinggevenden.

Horeca Kraskaart

Horeca ondernemers kunnen jaarlijks een kraskaart aanvragen. Met een kraskaart kun je als horecaondernemer een incidentele ontheffing krijgen. Er zijn 4 soorten kraskaarten voor incidentele ontheffingen; ‘geluidje’, ‘verlaatje’, ‘lichtje’ en ‘paracommerciële bijeenkomst’. Meer informatie over de ontheffingen en het aanvragen van een kraskaart vind je op Rotterdam.nl.

Horecanieuws

Heb je een horecavraag?

Vind hieronder de horecagebiedsadviseur van jouw gebied