retail

Winkelier

Werk je als winkelier in de retail? Zoek je informatie over vergunningen of wil je meer weten over een bepaalde subsidie voor jou als winkelier? Op deze pagina vind je alle informatie, events, tips en het laatste nieuws voor jou als winkelier. Maakt je bedrijf deel uit van een ondernemerscollectief of BIZ van een winkelgebied of bedrijventerrein? Neem dan bij vragen contact op met de Bedrijfscontactfunctionaris van jouw gebied. Ze staan onderaan de pagina en weten precies wat er speelt in de retail. De Ondernemersbalie van de gemeente staat natuurlijk ook klaar voor het Rotterdamse winkelbedrijf.

Een lijst van berichten

 • Groep ondernemers aan het werk tijdens een van de bijeenkomsten van de HYPE Labs.

  Een HYPE Lab traject helpt ondernemers digitaliseren. In Rotterdam hebben de afgelopen tijd twee trajecten plaatsgevonden als onderdeel van het programma Vitale Kerngebieden. In een eerder stadium vertelde projectleider Jacqueline Arnoldy…

  Thema’s:
  • Vitale Kerngebieden

Een lijst van berichten

 • Route Koningsdag 2023 Rotterdam

  Van de Afrikaanderwijk, over de Nieuwe Maas naar de Binnenrotte in het centrum. Dat is in het kort de Koninklijke route tijdens Koningsdag op 27 april. Wandelend én varend met…

  Thema’s:
  • Ondernemerschap
 • illustratie duurzaamheidsvoucher

  Ben jij mkb’er en gevestigd in Rotterdam? Dan kun je vanaf vandaag, woensdag 1 februari 2023, gebruik maken van een Duurzaamheidsvoucher t.w.v. € 800,-. In het kader van de energietransitie…

  Thema’s:
  • Duurzaamheid
 • Man last een hekwerk

  Ben jij een Rotterdamse ondernemer en op zoek naar personeel? Op deze pagina geven we je tips waar te zoeken en hoe te werven. Een goed startpunt voor je zoektocht…

  Thema’s:
  • Ondernemerschap

Winkelier in winkelgebied of bedrijventerrein?

Maakt je winkel deel uit van een ondernemerscollectief of BIZ van een winkelgebied of bedrijventerrein? Neem dan bij vragen contact op met de Bedrijfscontactfunctionaris van jouw gebied. Bedrijfscontactfunctionarissen zijn het vaste aanspreekpunt voor de winkelier in ondernemerscollectieven en Bedrijveninvesteringszones (BIZ). Zij staan in nauw contact met andere ondernemers en de verschillende afdelingen binnen de gemeente Rotterdam.

Wat doen Bedrijfscontactfuntionarissen voor de retail?

 • Ze halen kennis op over wat jou en andere winkeliers in jouw gebied bezighoudt. Dit delen ze binnen de gemeente, bijvoorbeeld voor planvorming en beleidsontwikkeling.
 • Zij delen ook proactief informatie vanuit de gemeente met ondernemers. Bijvoorbeeld, voor welke subsidieregelingen je je als retailer kan inschrijven, hoe een Bedrijveninvesteringszone (BIZ) opgericht kan worden.
 • De bedrijfscontactfunctionarissen hebben kennis van ontwikkelingen en trends binnen het ondernemen, kennen het gebied en kunnen winkeliers met de juiste netwerken in contact brengen.

Heb je vragen of wil je iets melden over jouw winkelgebied of bedrijventerrein, neem dan contact op met de bedrijfscontactfunctionaris van jouw gebied.

Horecagebiedsadviseurs

Foto etalage winkelier ter illustratie
© Melissa van Daalem