Gebiedsontwikkeling

De laatste jaren wordt Rotterdam steeds meer ontdekt door de (internationale) media. De Lonely Planet bijvoorbeeld noemde Rotterdam een van de meest opwindende steden van Europa. Ook andere internationale media tipten Rotterdam als interessante en progressieve stad. Dat heeft het toeristisch bezoek aan de stad een flinke impuls gegeven. Die belangstelling helpt ook om bedrijven ervan te overtuigen zich in Rotterdam te vestigen.

Wil jij jouw bedrijf vestigen in Rotterdam?

Bijzondere architectuur

Foto: Vera Bos

Alle media roemden de bijzondere architectuur in Rotterdam. Na het verwoestende bombardement op Rotterdam aan het begin van de Tweede Wereldoorlog, werd besloten de stad niet te herbouwen, maar een nieuwe stad te bouwen. Dit heeft nu al geresulteerd in een moderne stad met opvallende architectuur. Maar Rotterdam is nog lang niet af.

Ruimte voor gebiedsontwikkeling

In Rotterdam is nog steeds ruimte om te ontwikkelen. Daarom zal er de komende decennia worden doorgebouwd. Op vele plekken in de binnenstad wordt nog steeds gebouwd. Door het ontwikkelen van de Kop van Zuid en Katendrecht op de zuidelijke Maasoever heeft de binnenstad van Rotterdam de sprong over de rivier gemaakt. In het verlengde hiervan worden belangrijke projecten, zoals Hart van Zuid en Feyenoord City gerealiseerd. Ook worden door het verplaatsen van de haven richting de Noordzee de oude stadshavens herontwikkeld.